Teröristlerin koruganları NEB'lerle delik deşik edildi...

Burseya Dağı'nın ele geçirildiği Zeytin Dalı Harekatı'nda Türkiye'de geliştirilen beton delici özelliği bulunan NEB büyük rol oynadı.

Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Ergan'ın haberine göre; Burseya Dağı’nın alınmasında terör örgütünün bu dağda bazı Batılı ülkelerden yüksek mühendislik hizmeti sağladığı öne sürülen 90 santimetre kalınlığında duvarlara sahip 7 betonarme korugan ile bunlar arasında bağlantı sağlayan tünellerin bombalarla yerle bir edilmesi önemli rol oynadı.

neb2

3-4 SAATTE KEVGİRE DÖNDÜ

Türk savaş uçakları bu betonarme korugan ve tünelleri imha etmede ardışık delici harp başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilmiş beton delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullandı. Bir askeri yetkili, “Burseya 3-4 saat içinde adeta kevgire döndü” dedi.

FIRTINA, SİHA VE ATAK'LAR MEVZİLERİ DÖVDÜ

Fırtına obüsleri de ‘ataletsel seyrüsefer sistemi’ sayesinde kendisine verilen koordinatları tespit edip şaşmadan vurdu. SİHA’lar ve ATAK taarruz helikopterleri ise Cirit füzeleri ve ağır makinelilerle terörist mevzilerini ateş altına aldı.

SON DARBEYİ BORDO BERELİLER VE ÖSO VURDU

Sakarya olarak bilinen ‘Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemleri’ de manevra birliklerine ateş desteği sağladı. Karadan ve havadan ateş desteğinden sonra Bordo Bereliler ve komandolar ÖSO güçlerine destek vererek, Afrin’e 13 kilometre uzaklıktaki stratejik açıdan kritik dağın ele geçirilmesinde önemli rol oynadı.

Teröristlerin koruganları NEB'lerle delik deşik edildi... ile ilgili etiketler bomba neb burseya zeytin dalı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.