Teröristlerin iletişimi sıfıra indi: 3 senede 815 telsiz ele geçirildi

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; son 3 senede terör örgütü PKK'ya ait 815 telsiz ele geçirildi. Bu operasyonlar sayesinde örgüt içi haberleşme yüzde 80 azaldı. Kırsal kadroların bağlantılarına engel olan operasyonlar nedeniyle örgütten kaçış ve teslim olmalar arttı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmiyor. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen terör operasoynlarında 815 telsiz ele geçirildi.

Bu telsizler arasında ülkeler arası görüşme imkanı sağlayan cihazlar da bulundu. Operasyonlarda ele geçirilen telsizlerin örgüt mensupları arasındaki irtibat için kritik önem arz ettiği ve bu gelişme sonrası PKK/KCK içerisindeki haberleşmenin yüzde 80 azaldığı ifade edildi.

Sözde örgüt yönetimi, kırsal yerleşimdeki teröristlerle bağlantı kurmakta zorlanıyor. Telsizle talimat alamayan teröristler, bir bir kaçmaya ve teslim olmaya başladı.

TERÖRİSTLER, YERLERİNİN TESPİT EDİLMESİNDEN KORKUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, örgütün sözde üst yönetiminin düzenlenen operasyonlar karşısında aynı yerde iki gece kalamadığını belirtti. 

Özellikle son zamanlarda icra edilen ve 153 teröristin öldürüldüğü 'Yıldırım operasyonları' ile örgüt yok olma aşamasına geldi.

Teslim olan ya da sağ ele geçirilen teröristler, ifadelerinde çok sayıda telsizin varlığından söz etmiş, bu telsizlerin güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiğini belirtmişti.

Teröristler, ellerinde kalan telsizleri kullandıkları zaman yerlerinin tespit edilmesinden korkan sözde üst yönetimin kendileriyle bağlantı kuramadığını ve çaresiz kaldıklarını belirtti.

SOYLU: ÖRGÜTE KATILIM MİNİMUMA İNDİ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Soylu, PKK'ya katılımın en düşük seviyeye indiğini ifade etti.

2020 senesinde PKK'ya katılımın sadece 52 olduğunu vurgulayan Soylu, ''Bu örgütün kurulduğu tarih olan 1984 yılının bile altında'' ifadelerini kullandı.

(AA)

 

 

Teröristlerin iletişimi sıfıra indi: 3 senede 815 telsiz ele geçirildi ile ilgili etiketler PKK terörist terör Operasyon telsiz Jandarma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.