Teröristlere baskın üstüne baskın

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları görüntülerini paylaşmaya devam ediyor. Teröristlerin inlerini tek tek basan Mehmetçik, mağarayı buldukları ile birlikte kullanılamaz hale getiriyor.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları, terör örgütü PKK'yı iyice köşeye sıkıştırdı. Terörsitlerin kullandığı mağaraları tespit eden Mehmetçik, buldukları ile birlikte o inleri imha ediyor.

Milli Savunma Bakanı o görüntüleri paylaştığı mesajda, "Irak kuzeyinde devam eden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile teröristlerin inlerine girmeye devam ediyoruz. Bölgedeki arama-tarama faaliyetlerinde tespit edilen bir mağara daha içindeki mühimmat ile birlikte kullanılamaz hâle getirildi." ifadelerini kullandı.

ŞEMDİNLİ'DE SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarda, depo ve sığınak olarak kullanılan noktalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimiz tarafından PKK/KCK bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 21 Mayıs 2021 günü Şemdinli ilçesi kırsal alanında bulunan depo ve sığınak olarak kullanıldığı değerlendirilen noktalarda 3 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet 9 mm tabanca, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet av tüfeği, 6 adet G-3 piyade tüfeği şarjörü, 4 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 238 adet 7.62 mm çapında AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 571 adet 7.62 mm çapında g-3 piyade tüfeği fişeği, 81 adet 7.62 mm çapında BKC makineli tüfeği fişeği, 63 adet 7.62 mm çapında keskin nişancı tüfeği fişeği, 9 adet sevk fişeği, 8 adet sevk fişeği parçası, 1 adet RPG-7 roketatar nişangahı, 1 adet anti personel mayını, 6 adet el bombası, 1 adet kurmalı keskin nişancı tüfeği, 2 adet oksijen tüpü içerisine hazırlanmış amonyum nitratla güçlendirilmiş EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneği ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Teröristlere baskın üstüne baskın ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı pençe şimşek pençe yıldırım msb

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.