Teröristler yıllar öncesinden planlamış! "PKK/HDP seçime 10 yıl önce kurulan YSGP ile girecek"

PKK/HDP’nin kapatılması davasında sona gelinirken Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Terör örgütü PKK, elebaşı Öcalan’ın “20 yıllık projesi” HDP’yi 15 Ekim 2012’de kurarken, kapatılacağını bildiği için 30 Ekim 2012’de yedek parti olan “YSGP’yi kurdu." diyen Şener, "PKK/HDP seçime 10 yıl önce kurulan YSGP ile girecek." ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam edilen PKK/HDP’nin kapatılması davasında sona gelinirken Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"HDP'LİLER YEŞİL SOL VE GELECEK PARTİSİ İLE SEÇİME GİRECEK"

"PKK’nın 2021 yılı talimatında; HDP’nın kapatılması halinde yine kendi örgütlenmesiyle seçime girmesi gerektiği belirtilmişti." diyen Şener, bunun nasıl gerçekleşeceğini şöyle anlattı:

"HDP’lilerin ayak izlerini takip etmek yeterli.

HDP’liler, kapatılma kararı çıkması halinde; 48 ilde örgütlenmesini tamamlamış olan 16 Ekim 2022’de ikinci Olağanüstü Kurultay’ını yapan Yeşil Sol ve Gelecek Partisi ile seçime girecek.

Söz konusu parti yeni kurulmadı. Siyasi hayatına HDP ile aynı dönemde başladı.

Teröristler yıllar öncesinden planlamış! "PKK/HDP seçime 10 yıl önce kurulan YSGP ile girecek"

LOGOSUNU DA HDP’YE BENZETTİ

HDP hakkında verilecek olası bir kapatma kararına karşı, 16 Ekim 2022’de Olağanüstü Kongre’ye giden YSGP, parti logosunu HDP’nin logosunda benzer bir değişikliğe gitti.

YSGP eşsözcülüğüne HDP’nin kapatma davasında hakkında siyasi yasak istenenlerden Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın seçildi. Partinin eşsözcüsü İbrahim Akın da yaptığı açıklamada, “HDP’nin kapatılmaması için her türlü mücadeleyi veriyoruz ama kapatılırsa HDP’nin seçeneksiz olmadığını da göstermek istiyoruz” diyerek aslında HDP’nin devamı olduğunu ifade etmiş oldu.

TERÖRİSTLER YILLAR ÖNCESİNDEN PLANLAMIŞ

Kısaca, PKK’nın siyasi ayağı HDP kapatılırsa yerini 10 yıl önce kurulmuş olan YSGP alacak. PKK’nın siyasi alandaki sözcülüğünü yapacak. Teröristler, teröristlerin sözcüleri neler yapacaklarını yıllar öncesinden planlamışlar, önemli olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne yapacağında, onu da zaman gösterecek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Teröristler yıllar öncesinden planlamış! "PKK/HDP seçime 10 yıl önce kurulan YSGP ile girecek" ile ilgili etiketler Nedim Şener HDP PKK
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.