Teröristler uluslararası havalimanını havaya uçurdu: Çok sayıda ölü var

Türkiye'nin yurt dışında bulunan en büyük askeri üssünün de bulunduğu kardeş ülkesi Somali’nin başkenti Mogadişu'da havalimanı yakınlarında meydana gelen patlamada çok sayıda ölen ve yaralanan olduğu bildirildi. Yerel kaynaklar, patlamada 8 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Bölgede Eş Şabab terör örgütünün saldırıları ise ABD'nin Afganistan'daki fiyaskosunun ardından şiddetlendi. SuperHaber, Ağustos ayında saldırıların artacağını yazmıştı.

ABD'nin Afganistan'da Taliban karşısındaki aşağılayıcı yenilgisinin zararlı psikolojik etkilerine en fazla ekspoze olacak ülkelerden birinin Somali olacağı SuperHaber tarafından öngörülmüştü. 

SuperHaber 'İrade gücü, sabır ve kurnazlık ile, düşük bütçeli bir 'kutsal' savaşçı grubu ABD'yi yenilgiye uğrattı ve orta büyüklükteki bir ülke olan Afganistan'ın yönetimini ele geçirdi. Dünya genelinde, topraklara sahip olma ve hükümetleri düşürmek isteyen potansiyel ve halihazırda etkin olan radikal İslamcı teröristler için, Afganistan'da yaşananlar kutsal bir işaret olarak görülüyor. Taliban'ın ABD'yi aşağılayarak yenmesinin etkileri yalnız Afganistan'da değil, tüm dünyada hissedilecek.' demiş ve tüm okların Somali'yi işaret ettiğini ortaya koymuştu.

Beklenen oldu, Eş Şabab Somali'deki terör saldırılarını şiddetlendirdi.

ULUSLARARASI HAVALİMANINA BOMBALI SALDIRI

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bugün Uluslararası Havaalanı yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve ambulans gönderildi. Yetkililer, çok sayıda can kaybı ve yaralanan olan patlamada birçok aracın da hasar gördüğünü bildirdi.

Henüz resmi açıklama yapılmazken, yerel kaynaklar patlamada 8 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Teröristler uluslararası havalimanını havaya uçurdu: Çok sayıda ölü var ile ilgili etiketler Somali Havalimanı Saldırı terör patlama SuperHaber mogadişu ölü
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.