Teröristler Kızılay aracını hedef aldı!

Son dakika haberine göre: Çobanbey sınır kapısından El Bab'a giden Kızılay aracına saldırı düzenlendi. İçinde insani ve tıbbi malzemelerin olduğu araçta bulunan Mehmet Arif Kıdıman isimli Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen El Bab bölgesine giden 3 kişilik Türk Kızılayı ekibinin bulunduğu araca, Çobanbey-El Bab bölgesi arasında plakasız iki araç içerisindeki yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafeti giymiş kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

BİR PERSONEL ŞEHİT OLDU, BİR PERSONEL YARALANDI

Kızılay'a ait olduğu bilinen araca yönelik düzenlenen saldırıda Kızılay'ın El Bab Sevgi Mağazası'nda çalışan bir Kızılay personeli hayatını kaybetti. Araçta bulunan bir Kızılay görevlisinin yaralandığı saldırıdan, bir görevli ise yara almadan kurtuldu.

Saldırganların kaçmasının ardından yaralanan Kızılay görevlisi Çobanbey Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Kızılay görevlisinin Türkiye'ye sevk edileceği belirtildi. Yaralı personelin Gaziantep ya da Kilis'teki bir hastaneye gönderileceği ifade edildi.

ŞEHİDİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Saldırıda şehit olan Mehmet Arif Kıdıman'ın, Düzce Kalıcı Konutlar bölgesinde oturan ailesine acı haber verildi.

KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK'TAN AÇIKLAMA

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

Kızılay Başkanı, Kerem Kınık'ın saldırı haberinin ardından bölgeye hareket ettiği belirtildi.

Teröristler Kızılay aracını hedef aldı!

ÖMER ÇELİK:  BU SALDIRI, AYNI ZAMANDA ULUSLARARASI HUKUKU DA HEDEF ALMIŞTIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla alçak saldırıyı kınadı.

Sözcü Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dünyadaki tüm muhtaçların ve mazlumların kardeşi Kızılay’a yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz.

Suriye’nin El bab bölgesinde insani yardım için bulunan
Kızılay ekibimize, açılan ateş sonucu bir Kızılay personelimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

Şehidimizin mekanı cennet olsun. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Araçlarında Kızılay amblemi bulunan ekibimize yapılan bu saldırı, aynı zamanda uluslararası hukuku da hedef almıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz"

Teröristler Kızılay aracını hedef aldı! - Resim : 2

BAKAN ALBAYRAK: ELİ KANLI KATİLLERİ KINIYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"Suriye'de yardım çalışmaları esnasında Kızılay aracına yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyorum. Mazlum coğrafyalardaki iyilik neferlerimize saldıran eli kanlı katilleri kınıyorum. Milletimizin başı sağ olsun"

Teröristler Kızılay aracını hedef aldı! ile ilgili etiketler Kızılay Kerem Kınık Saldırı Şehit El Bab çobanbey
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.