Teröristler bile itiraf etti, muhalifler aklamaktan vazgeçmedi

Taksim'i kana buluyan İstiklal Caddesi'ndeki bombalı eylemin yankıları sürüyor. Ülke içindeki bazı siyasetçi ve gazeteciler bombalı eylemin sorumlusu olarak hükümeti suçlarken Hürriyet yazarı Nedim Şener, konuyla alakalı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Şener, bombalı eylemin faillerinden Bilal Hassan'ın kardeşinin itirafını köşesine taşıdı. İşte, yazarın o yazısı...

13 Kasım Pazar günü Taksim İstiklal Caddesi'nde 81 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı eylemin yankıları sürüyor. Bombayı İstiklal Caddesi'ne bırakan Alham Albashır'a bombayı teslim eden Bilal Hassan'ın kardeşi Ahmed Elhac Maoas, abisinin 2016'dan beri YPG'ye hizmet ettiğini itiraf etti.

Bombacının kardeşi, abisi Bilal Hassan'ın 2016'dan beri YPG'ye çalıştığını itiraf ederken ülke içindeki bazı siyasetçi ve gazetecilerin PKK'yı aklayan sözlerle konuşmasına akıl sır ermedi. Bu sözde gazeteci ve siyasetçiler PKK'ya karşı yürütülen operasyonların durdurulmasını isteyerek teröristleri kucakladı. Hatta daha da ileri giderek suçu hükümete atan terör seviciler İstiklal Caddesi'ndeki bombalı eylemi ''Seçim çalışmaları başladı'' diye yorumladılar. Peki, bombacının kardeşi bile abisinin YPG'ye hizmet ettiğini itiraf ederken ülkemizdeki sözde gazeteci ve siyasetçiler neden PKK''yı ısrarla aklıyor?

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, konuyla ilgili olarak  "Bombacının kardeşinden itiraf: ‘Abim 2016’dan beri YPG içinde’" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte yazarın dikkat çeken o yazısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü “Kobani bitti” sözü, Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG terör örgütü hedeflerine yönelik kara operasyonunun başlamasının yakın olduğunu gösteriyor.

Bu aşamaya, PKK/YPG’nin Münbiç’ten verdiği talimatla, 13 Kasım’da İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile geldik.

Tüm deliller, ifadeler PKK/YPG terör örgütünü gösterirken, bazı eski generaller, gazeteciler, HDP’liler başta olmak üzere bazı siyasetçi “etki ajanları” ahlaksızca, utanmazca terör örgütünü aklama yarışına girdiler. Bir benzerini, yine Münbiç’ten verilen talimatla PKK/YPG’nin 26 Eylül’de Mersin Mezitli’de bir polisin şehit edildiği saldırıda yaşadık. O zaman da PKK/YPG’yi aklamaya çalışanlar çıkmıştı.

Teröristler bile itiraf etti, muhalifler aklamaktan vazgeçmedi

BOMBACI PKK/YPG İSTİHBARAT ELEMANI

 Hatırlayacaksınız, İstiklal Caddesi’nde bomba dolu çantayı cadde üzerindeki bir banka bırakan ve kısa sürede yakalanan Ahlam Albashir’in sorgusunda, “PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini” söylemesi üzerine “Suriyeli Arap PKK/YPG’li olur mu?” diyen de çıktı, “PKK/PYD üstlenmedi, yaptığı eylemi neden üstlenmesin?” ya da “DEAŞ’lılar, cihatçılar yaptı” diye PKK/PYD’yi aklamaya girişen de...

Bombalı saldırı emrinin verildiği Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik Türkiye’nin gerçekleştirdiği Perçe-Kılıç Hava Harekâtı’ndan sonra planlanan kara operasyonunu engellemek isteyen HDP’liler, siyasetçi ve gazeteciler, bombalı çantayı koyan Albashir’in itiraflarına ve ortaya çıkan bağlantılarına rağmen “Seçim çalışmaları başladı” diye ahlaksızca konuşup yazdılar.

‘MÜNBİÇ’TE YAŞIYORDUK’

Soruşturma devam ederken, bombayı temin eden ve çantayı İstiklal Caddesi’nde banka koyması için Albashir’e veren ve yurtdışına kaçan Bilal Hassan isimli kişinin önce kimliği sonra PKK/YPG üniformasıyla fotoğrafı ortaya çıktı. Bilal Hassan kod adını kullanan PKK/YPG’linin gerçek adının Bilal Hassan Elhac Maoas olduğu kardeşi Ahmed Elhac Maoas’ın da istanbul’da konfeksiyon atölyesinde çalıştığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Ahmed Elhac Maoas, ağebeyi Bilal Elhac Maoas’ın PKK/YPG’li olduğunu anlatırken, PKK/YPG üniformalı fotoğraftaki kişinin ağabeyi olduğunu doğruladı.

Ahmet Elhac Maoas’ın ifadesindeki ilgili bölümler şöyle: “Öz abim Bilal Elhac Maoas, 2016-2017 yıllarından beri YPG içerisinde faaliyet gösterir. Bunun dışında başka bir yakınım herhangi bir örgüt içerisinde değildir.

Bilal Elhac Maoas isimli şahıs benim öz abimdir. 2014 yılından 2020 yılına kadar abim Bilal Elhac Maoas ile beraber Suriye Münbiç’te bulunan ailemizle birlikte aynı evde yaşadık. 2020 yılında Türkiye’ye illegal yollardan giriş yaptım, ailem ve Bilal Elhac Maoas Münbiç’te bulunan evimizde kalıyordu.

‘EVE YPG KIYAFETİYLE GELİYORDU’

Yaşadığımız bölge önce DEAŞ’ın kontrolündeydi, 2016 yılında YPG’nin kontrolüne girdi. Abim Bilal Elhac Maoas 2016 veya 2017 yıllarında YPG’ye katıldı. Abim YPG’ye katıldıktan sonra eve YPG kıyafetleriyle gelip gidiyordu. Bu geliş gidişlerini pikap tarzı araçlarla gerçekleştiriyordu. İlk zamanlarda bana ve diğer kardeşim Muhammed’e de YPG’ye katılmamız yönünde baskılar yapıyordu. Ancak bizim ve ailemizin istememesi sebebiyle YPG’ye katılmadık. Abim YPG’ye katıldığı ilk zamanlar askeri kıyafet giyer ve uzun namlulu silah taşırdı. Son zamanlarda sivil olarak giyinmeye başladı ve uzun namlulu silah yerine tabanca taşımaya başladı.

Abim Bilal YPG’de Haseke bölgesinde görev yapıyordu ancak tam olarak konumunu ve görevini bilmiyorum. Abim Bilal ayda bir ya da en geç iki ayda bir Münbiç’te bulunan evimize geliyordu. Abim Bilal YPG içerisinde faaliyet yürütürken hatırladığım kadarıyla 2017 yılında DEAŞ ile girdiği çatışmada omzundan ve ayak tarafından yaralanmıştı. Bundan dolayı Kobane’ye giderek hastanede tedavi görmüştü.

‘GÖREV YERİ HASEKE’YDİ’

Her görüşmemizde Bilal bana YPG’ye katılmam gerektiği yönünde telkinlerde bulunuyordu ancak ben bunu kabul etmiyordum. Abim Münbiç’ten sürekli görev yeri Haseke’ye
gidip geliyordu.

Abim Bilal ile yüz yüze yaklaşık 2-3 yıldır görüşmedim. Hatırladığım kadarıyla 3-4 ay önce beni telefonla arayarak kendisinin Antakya’da olduğunu söyledi. Benden kimlik fotoğraflarımı istedi. Ben abim Bilal’e güvenmediğim için göndermedim. ‘Senin kimliğinde işim var, bana yardımcı ol’ şeklinde araması üzerine ben abim Bilal’e, yardımcı olmayacağımı söyledim. Bu görüşmeden 2-3 gün sonra Bilal beni aradı. Kimliği olmadığından dolayı sınır dışı edildiğini ve şu an İdlib’de olduğunu söyleyerek bana sitemde bulundu.”

FOTOĞRAFLARI TEŞHİS ETTİ

Mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine yollanan Ahmed Elhac Maoas’a sorgusunda, Bilal Hassan kod adlı Bilal Elhac Maoas’ın PKK/YPG kıyafetleri giyinmiş iki fotoğrafı gösterildi.

Bilal Elhac Maoas ilk fotoğrafta bıyıklı ikincisinde ise hem bıyık hem de sakallıydı. Fotoğraftakilerin kim olduğu sorulduğunda, Ahmet Elhac Maoas şu cevabı verdi:

“Bana göstermiş olduğumuz sivil ve YPG üniformalı fotoğraflarda bulunan şahis ifade akışında detaylı olarak hakkında bilgi verdiğim öz abim Bilal Elhac Maoas isimli şahıstır.”

PKK/PYD/YPG, İstiklal Caddesi saldırısının karşılığını TSK’nın, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe Kılıç Hava Harekâtı ile verdi. Sırada bombalı saldırılı talimatının verildiği yerler de var. PKK/YPG’liler TSK’nın önünden kaçarken bakalım içerideki etki ajanlarının yüzü kızaracak mı?

 

 

Teröristler bile itiraf etti, muhalifler aklamaktan vazgeçmedi ile ilgili etiketler Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.