Teröristbaşının isteğini söylemiş!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'de görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşme tüm sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) olduğunu dile getirerek, "Kürt sorunu dahil, bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir.'' dedi. Akıllara ise PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın şu sözü, ''Çözümü parlamenter zemine taşıyın, gerekli yasal düzenlemeleri çıkarın.'' akıllara geldi.

CEYHUN BOZKURT

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM’de ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Özgür Özel eşlik etti. HDP'den Parti Sözcüsü Ebru Günday ve Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç da görüşmede yer aldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı.

Kılıçdaroğlu, ziyaret sırasında pek çok konuyu masaya yatırdıklarına vurgu yaparak şöyle devam etti: 

''TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ TBMM'DİR''

Kılıçdaroğlu, tüm sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) olduğunu dile getirerek, "Kürt sorunu dahil, bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. Meclis'in varlığı zaten sorunları çözmesinden kaynaklanmaktadır. Kuruluşundan bu yana Türkiye’nin en temel sorunları TBMM’de çözülmüştür. Var olan sorunların tamamını çözeceğiz. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. 'Efendim şu sorun çözülmez.' Niye çözülmesin. TBMM’nin kapasitesi sorun çözmeye yeterli değil mi? Hayır efendim yeterli. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Hiç kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Çözülür. Biz milletin sağ duyusuna güvenerek, buraya getirdiği seçtiği parlamenterlerle birlikte var olan sorunları çözmeye hazırız. Bu ülkeye demokrasi ya gelecek, ya gelecek. Geliriz; TBMM'de kürsüde konuşuruz. Oturur bir daha konuşuruz. Bu ülkede 13'üncü cumhurbaşkanı adayı olarak sorunları bitireceğim" diye konuştu.

KILAÇDAROĞLU İMRALI'NIN AĞZIYLA MI KONUŞUYOR?

Akkılara ise ise PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın şu sözü, ''Çözümü parlamenter zemine taşıyın, gerekli yasal düzenlemeleri çıkarın.'' akıllara geldi.

Tekrar vurgulayalım: Örgüt elebaşı ısrarla meselenin TBMM zeminine gelmesini ve sürecin daha “sağlıklı” yürümesi için gerekli yasal ve anayasal düzenlemelerin çıkarılmasını talep etmekteydi. 

Teröristbaşının 24 Haziran 2013 tarihli görüşmedeki şu sözlerle de neden TBMM’de ısrar ettiklerini gösteriyor: “Bakanla görüşüp söyleyin, gerekirse elli yasa çıkaracaklar. Yasallık niye yanlış olsun. Bilmem PKK yasadan yararlanıp meşrulaşır deniliyor; evet, tabii ki öyle olacak.”

Yasal-anayasal sürece neden ihtiyaçları var? Yine 3 Nisan 2013 tarihli HDP görüşme notlarından aktaralım. Teröristbaşı diyor ki: "Basına yanlış şeyler yansıdı. Öcalan, bağımsızlıktan, federasyondan, özerklikten (...) vazgeçti dediler. Ben hiçbir şeyden vazgeçmedim.

Ben sadece Demokratik Türkiye olmadan bunların hiçbiri olmaz, zamanı da değil, arabayı atın önüne koymayın diyorum. Önce demokratik Türkiye olmalı." Öcalan'ın sözlerinin anlamı şudur: Bağımsızlık, özerklik (yani bölünme) vs. için önce yasal-anayasal altyapı olmalı.

Öcalan'ın bu talimatlarından sonra HDP de ısrarla meseleyi TBMM'ye taşımayı istemiştir. Ama hükümet ve devlet bunu yapmamıştır. Şimdi 6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı çıkıp HDP'lilerle görüşmesinde "Mesele TBMM'ye taşınacak" derse, buna en çok Teröristbaşı, Kandil, HDP sevinir.

Ben de dahil çok sayıda kişinin itiraz ettiği açılım, çözüm süreçlerinde dahi yerine getirilmeyeni taahhüt etmek, Türkiye'ye, Türk milletine, Kürt kökenli vatandaşlarımıza zarar verir. Bundan sadece terör örgütü yararlanır.

OLAN BİTENE CEVAP:

1- Ülkemizde Kürt sorunu yoktur. Her vatandaşımız eşittir.

2- KCK (PKK-PYD-PÇDK-PJAK) terörü sorunu vardır. Terör, Kürt kökenli vatandaşlarımızı da vurmuştur.

3- Örgütün siyasi ayağının “sorun” diye söz ettikleri örgütün talepleridir.

4- Terörle mücadele yürütmenin alanına girer, yasamanın değil.

5- TBMM’ye taşıma, terör örgütünün, teröristbaşının talebidir.

6- Amaç yasal ve anayasal değişikliklerle KCK/PKK TÖ’nü meşrulaştırmaktır.

7- Bunu bizzat teröristbaşı Abdullah Öcalan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hemen sağında bulunan Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu BDP/HDP heyetine söylemiştir.

8- Yasal-Anayasal süreci işletilmesinin amacı örgütün bölünmeye gidecek süreçte elini güçlendirmektir.

 

 

Teröristbaşının isteğini söylemiş! ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu HDP Abdullah Öcalan Pervin Buldan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.