Terörist Şahin 'Ortak program' duyurdu!

Amerika'da 20 Ocak'ta Joe Biden ve yeni yönetimin işbaşı yapmasından sonra Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli kıpırdanmalar başladı. Dün 240 TIR dolusu Amerikan silahının bölgeye ulaşmasından sonra PKK/YPG elebaşısı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani) kameraların karşısına çıkıp "Yeni ABD yönetimiyle SDG arasında ortak bir program hazırlanacağını" duyurdu.

JOE BIDEN UMUT OLDU

Türkiye'nin her fırsatta PKK'nın katıldığı çok sayıdaki saldırılardaki ölümlerden sorumlu tuttuğu, ABD eski Başkanı Trump tarafından 'General Mazlum' olarak bahsedilen terörist Şahin, ABD yönetiminden kimlerle görüştüğü ya da nasıl bir program hazırlanacağına dair detay vermedi.

"Joe Biden'ın ABD Başkanı seçilmiş olmasının kendisine Suriye krizinin gerçekçi çözümü için daha büyük bir umut verdiğini" söyleyen Ferhat Abdi Şahin, Rusya ile koordinasyonun da devam ettiğini belirtti ve "Washington ve Moskova ile ilişkilerimizde dengeyi sağlamak her zaman zorlu oldu" dedi.

 TRUMP'IN DA GÖZDESİYDİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın harekât ve sonrasında yaşanan süreçte Kobani'ye birkaç kez teşekkür etmesi, hem Trump hem de bölgedeki ABD'li komutanların kendisiyle görüşmesi, Ankara'da tepkiyle karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika bu adamı bize teslim etmeli" açıklamasını yapmıştı.

Terörist Şahin 'Ortak program' duyurdu! ile ilgili etiketler Ferhat Abdi Şahin terörist Mazlum Kobani SDG
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.