Terörist Fetullah Gülen e-Devlet'ten çıkmıyor!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Selam Tevhid'de kumpas davasını ABD'den takip ettiği ortaya çıktı. Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan Gülen'in, e-Devlet üzerinden dava dosyasıyla ilgili son durumu sık sık sorguladığı öğrenildi.

FETÖ'cü polislerin, sözde Selam örgütü adı altında devlet yöneticilerini terör örgütü üyesi gibi gösterip telefonlarını dinlediği belirlenmişti.

Selam Tevhid'de kumpas davasının 1 numaralı sanığı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu, 13'ü firari 90 sanığın yargılandığı dosyada geçtiğimiz ekim ayında mütalaa verilmişti.

Mütalaada 90 sanıktan 73'ünün "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Sabah'tan Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada önemli bir gelişme daha yaşandı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu dava dosyasını Pensilvanya'dan bizzat takip ettiği ortaya çıktı.

E-DEVLET ŞİFRESİYLE KONTROL EDİYOR

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in sanığı olduğu dosyayı, e-Devlet üzerinden UYAP Vatandaş Portal uygulamasını kullanarak dosyayı ikamet ettiği Pensilvanya'dan takip ettiği belirlendi.

Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları e-Devlet şifresi ile haklarında açılan davaların akıbetlerini UYAP Vatandaş Portal Girişi'ne girerek takip edebiliyor.

Davada hangi aşamaya gelindiği, haklarında ne gibi kararlar verildiğine ilişkin bilgiler, e-Devlet şifresi ile görülebiliyor.

SIK SIK KONTROL EDİYOR

FETÖ elebaşı Gülen, son dönemde sık sık TC kimlik numarasıyla girerek, dosyada hangi aşamaya gelindiğini kontrol etti. Gülen'in bu dosyada hakkında çıkarılan gıyabi tutukluluk kararı ve kırmızı bültenle aranma kararı bulunuyor.

Duruşma savcısı Ekim ayında verdiği mütalaada, Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı, soruşturma ve kovuşturma aşamasında savunmalarının alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılarak, yeni bir esas numarası üzerinden yargılamanın devamına karar verilmesini istedi.

BİNLERCE KİŞİYİ DİNLEDİLER

Davada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin bazı bakanları, dönemin MİT Müsteşarı, üst düzey siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 968 kişi müşteki olarak yer alıyor.

FETÖ'nün emniyet ve yargı yapılanmasında yer alan örgüt üyelerince, Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ülkenin tanınan binlerce ismini terör örgütü soruşturmalarına dahil ederek usulsüz dinleme kararlarıyla dinlediği ortaya çıkarılmıştı.

 

Terörist Fetullah Gülen e-Devlet'ten çıkmıyor! ile ilgili etiketler FETÖ Fetullah Gülen Örgüt dava e-Devlet Selam Tevhid
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.