Terör örgütünde çöküş hızlandı!

PKK/YPG’nin, Barış Pınarı Harekatı bölgesi içerisinde yer alan bazı alanları rejime bırakmasına karşı olan Arap teröristler örgütten ayrılmaya başladı.

Barış Pınarı Harekatı, PKK/YPG ile örgüte destek veren Arapları karşı karşıya getirdi. Harekatın hedeflediği kentleri Esed rejimine bırakan YPG'nin yönettiği SDG ve sözde yerel askeri meclislerde yer alan Araplar terör örgütünü terk etmeye başladı.

SÖZDE ASKERİ MECLİS KARARI TANIMADI

Harekatın başladığı günden itibaren örgüt büyük darbe aldı. Deyrizor’da sözde Askeri Meclis üyeleri PKK’nın şehri teslim etme kararını tanımadığını belirterek direniş kararı aldı. Askeri Meclis’in sözde komutanı Ebu Havle, ''PKK/YPG ile Esed rejimi arasında kapsamlı bir anlaşma olduğunu düşünmüyoruz. Rejimin elimizdeki şehirlerin merkezlerine girmesine müsaade etmeyiz'' dedi.

Deyrizor’un Şıheyl ve Şuaytat kasabaları ile Maeziliye ve Azbe köylerinde daha önce terör örgütüne destek veren aşiretlerin aralarında olduğu gruplar bölgede söz sahibi olmak isteyen bütün güçleri protesto etti. Bölgede, önceki gün de gösteriler devam etti. Daha önce SDG’ye bağlı olan Arap grupları silahlı direniş kararı almıştı.

MÜNBİÇ'TE İSYAN DALGASI

PKK’ya baş kaldırının olduğu diğer bir yer de Münbiç oldu. YPG'ye bağlı Ceyşül Suvvar’ın rejim güçlerinin Münbiç'e girmesinin ardından Rakka’ya çekildiği iddia edildi.

Suriye Milli Ordusu’na bağlı Fatihin Aslanları grubunun Komutanı Şahin Veys terör örgütünden büyük kopuşlar olduğunu doğruladı. Veys, ''Özellikle SDG ve PKK/YPG saflarında yer alan çok sayıda Arap örgütten ayrıldı. Bunun temelinde ise örgütün gelir kaybetmesi ve Arap aşiretlerin örgüt içerisinde yer alan Araplara yaptığı baskıdır'' dedi.

Haseke’de de kanlı örgüt güç kaybediyor. Yüzlerce Arap'ın örgütten ayrılması üzerine iç infazlar başladı. Yağrubiye'de örgütten ayrılmak isteyen 5 kişi infaz edildi. Kamışlı'da da hala terör örgütü SDG çatışı altında bulunan ve ön cephelere sürülen Arapların örgütten kopma aşamasında olduğu belirtiliyor.

Terör örgütü para sorunu da yaşıyor. Operasyonla ekonomik kaynaklarını yitiren PKK/PYD, örgüt üyelerine maaş veremez oldu. Maaş aldığı için SDG çatısı altında bulunan örgüt üyelerinin de örgütten ayrılmaya başladığı belirtiliyor.

BÖLGE HALKI REJİMİ İSTEMİYOR

Barış Pınarı Harekatı’nın ardından Esed Rejimi’ne bırakılan bölgelerde yaşayan halkın yüzde 60’ının Araplar’dan oluştuğunu belirten Fatih’in Aslanları grubunun Komutanı Şahin Veys, ''Bölge halkı kesinlikle Esed Rejimi’ni yaşadığı topraklarda istemiyor. Esed Rejimi’nin kontrolüne bırakılmak istenen noktalarda oluşan otorite boşluğundan dolayı yeni yapılanmalar ortaya çıkabilir'' dedi.

Terör örgütünde çöküş hızlandı! ile ilgili etiketler PKK YPG Suriye Barış Pınarı Harekatı Suriye Milli Ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.