'Terör örgütü ve yandaşlarının bu yangınları 2 yıl önce planladıkları ortaya çıktı!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, Marmaris Hisarönü'nde çıkan orman yangınlarını yerinde anbean takip eden SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in alevlerle mücadelesini masaya yatırdı.

"13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARINI YANGINI NASIL ÇIKARTACAKLARI YÖNÜNDE EĞİTMİŞLER"

Mevlüt Yüksel, "Marmaris Hisarönü'nde çeşitli yerlerde yangınlar devam ediyor. Bozburun'a giderken bir alanda neden olduğu bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Adeta kayalar bile yanıyordu. Ağaçlar yanarken sanki üzerine benzin dökülmüşçesine çıra gibi yanıyordu. Marmaris'in birçok yerinde çıkan yangınlar Hisarönü'nden Bozburun tarafına gidiyor. Çevrede yerleşim merkezi yok ama yerleşim merkezlerine de gelmesi muhtemel. Olduğumuz alanda da yangını kısa sürede söndürdüler. Bir başka yerde çıkmasından şüpheleniyorlar, 100 metre ileride de çıkabilir. Ekipler hazırda bekliyor. Alçak yerlere helikopter giremez. Helikopter olmadığı yönündeki eleştiriler çok gereksiz. Aldığımız önemli bilgilere göre, yapılan istihbarat çalışmalarında terör örgütü ve yandaşlarının bu yangınları 2 yıl öncesinden planladıkları ortaya çıktı. Aileleri ile birlikte Akdeniz'in çeşitli illerine gelip ev kiralamışlar. 13 yaşlarındaki çocuklarını da yangını nasıl çıkaracakları konusunda eğittikleri söyleniyor. Buraya gelen Marmaris'ten çıkan bir yangın var, çıkaran 2 çocuk gözaltında. Marmaris'i yakan yer ormanın yakınlarında bir ev. Doğu'dan buraya yerleşmişler, istihbarat raporunda var. Marmaris'ten Bodrum'a giden göçmenler de yangına alet olmuş. Terör örgütünde çocuk yaştan itibaren yetişenlerin bu yangınların 2 yıl önce planladıkları istihbarat raporunda yazıyor.

'Terör örgütü ve yandaşlarının bu yangınları 2 yıl önce planladıkları ortaya çıktı!'

"ÇIKAN YANGINLARI MARİNALARA SIÇRATIP, TEKNELERİN YAKILMASINI DA PLANLIYORLAR"

Söndürülen yerlerin yakınlarında yangın çıkması sebebiyle içlerine katılan kişilerin bazıları yangın çıkarmak için görevlendirilmiş ve birkaç kişi bu sebeple gözaltına alınmış. Antalya'dan buraya kadar yapılanların planlı olduğu ortaya çıktı. Terör örgütünün aileler olarak, işçi, kaçak göçmen olarak geldiği belirlendi. Ormanların sıcak notalarında dinamit patlayıcıları koyarak yangın çıkarmasını sağlamışlar. Bu yangınları marinalara sıçratıp, teknelerin yakılması planı içerisinde olduğu ve medya aracılığıyla hükümete karşı bir takım çalışmalar içindeler.

"BU İŞİ PLANLAYANLAR RÜZGARIN EN SERT ESTİĞİ, NEMİN İSE EN DÜŞÜK ZAMANI KOLLADILAR"

Bu işi planlayanlar rüzgarın en sert estiği, nemin ise en düşük olduğu zamanı kolladılar. Nem azalmış, rüzgar artmış, sıcaklık artmış ve yangın için harekete geçmişler. Buraya ilk geldiğimde rüzgar çok esiyordu, şimdi kesildi. Yangının hızlı olması sebebiyle özellikle akşam saatlerinde hızlı şekilde esmeye başlıyor. Rüzgarlar yangının olduğu yerde çok sert eşiyor. Küçücük bir yerde başlayan yangın kısa sürede büyüyor. Marmaris'ten Bozburun'a giden yoldaki vatandaşlar yangın gelmemesi için hortumlarla evlerini, ormanları soğutmaya çalışıyor. Hisarönü mevkiinde çıkan orman yangınındaki söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın ileriye sıçradı. Yangın köz atabileceği için vatandaşlar evlerini hortumlarla soğutuyor. Yangının çıktığı bölgenin 100 metre gerisindeyim, yerleşim yerlerine çok yaklaştı. Önceki yanan yerlerin, ağaçların sıcaklığı hala sürüyor. Hayvanlar ölmüş, doğa yok olmuş. Kayalar bile yanmış. Yangının tam içindeyiz." ifadelerini kullandı.

"FONLANAN MEDYA TOPLUMU GERMEYE ÇALIŞIYOR"

Ceyhun Bozkurt, "2007 yılında eylemler olurken dönemin askeri yetkilileri çocuklara para verip taş attırdıkları ortaya çıktı. Çocuk bunu oyun gibi görüyor. Devlet yetkililerine ve siyasetçilere bu konuda ciddi görevler düşüyor. Muhalefet ve iktidar yan yana bu memleket meselesini çözmesi gerekiyor. Bizlere görev düşüyor. Fonlanan medya kendi görevini yapıyor. Onların amacı toplumu germek. Onlar onun için fonlanıyor. Toplumu karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Vatan, millet ve devlet diyoruz." şeklinde konuştu.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Terör örgütü ve yandaşlarının bu yangınları 2 yıl önce planladıkları ortaya çıktı!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Marmaris Orman Yangını hisarönü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.