Terör örgütü PKK, Erbil'de Peşmerge güçlerine saldırdı

Terör örgütü PKK, Irak'ın Erbil şehrinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine saldırdı. Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, PKK'nın Peşmerge noktasına ateş açtığını duyurdu.

Terör örgütü PKK, Irak'ın Erbil şehrinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine saldırdı.

Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, PKK'nın Erbil'in Soran ilçesine bağlı Halifan ve Behme bölgeleri arasındaki bir Peşmerge noktasına ateş açtığını duyurdu. Eminki, saldırı sonucu hasar oluştuğunu söyledi ancak yaralı ya da ölü olup olmadığı hakkında bilgi vermedi.

PKK, 24 Temmuz'da Duhok'un Amedi ilçesindeki bir Peşmerge noktasına saldırmış, saldırıda can kaybı olmadığı belirtilmişti. Terör örgütü, 5 Haziran Cumartesi günü de Duhok'un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurmuştu. Peşmerge Bakanlığı, saldırı sonucu 5 Peşmerge'nin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını açıklamıştı.

Terör örgütü PKK, Erbil'de Peşmerge güçlerine saldırdı ile ilgili etiketler PKK Irak Erbil Saldırı Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.