Terör örgütü kaçırdığı öğrencilerin görüntülerini yayınladı

Terör örgütü Boko Haram, 11 Aralık'ta yatılı bir okula düzenlediği saldırının ardından Nijerya’da esir aldığı yüzlerce öğrencinin görüntülerini yayınladı.

Boko Haram'ın, Katsina eyaletinde bir yatılı okula düzenlediği ve 600’den fazla öğrencinin kaçırıldığı saldırıya ilişkin yeni gelişme yaşandı. Boko Haram, kaçırılan öğrencilerin görüntülerini paylaştı. Görüntülerde öğrencilerden birinin, “Buraya bize yardım etmek için gelen tüm birlikler, lütfen onları geri gönderin” dediği görüldü. Nijerya ordusunun kaçırılan öğrencileri kurtarmak üzere operasyon hazırlığında olduğu bildirildi.

BOKO HARAM'IN ÜSTLENDİĞİ SALDIRI

Örgüt, yatılı okula söz konusu saldırıyı 11 Aralık gecesi düzenlemişti. Nijerya Savunma Bakanı, olay bölgesini ziyaret ederek öğrencilerin çok yakında kurtarılacağı sözü vermişti. Saldırının ardından eyaletteki tüm yatılı okullar kapatılmıştı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINAMIŞTI

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kayıp öğrencilerin bir an önce sağ salim aileleriyle kavuşmasını diliyor, dost ve kardeş Nijerya halkı ve hükümetine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." denilmişti.

Terör örgütü kaçırdığı öğrencilerin görüntülerini yayınladı ile ilgili etiketler Öğrenci Boko Haram kaçırılma görüntü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.