Terör örgütü elebaşlarının Kandil'de operasyon paniği: Barzani'nin desteği alındı!

Pençe-Kilit Operasyonu birinci haftasını doldurdu. Öldürülen terörist sayısı 56 oldu. Harekat bölgesinde 3 bin civarında terörist olduğu hesaplanırken operasyonunun Kandil'e uzanacağı öğrenildi. Mehmetçik, hedeflerin yerine getirilmesi ve Kandil'in tamamen imha edilmesi için operasyondan sonra geri çekilmeyecek. Ayrıca Barzani ile de görüşüldü ve desteği alındı.

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu'nda bir hafta geride kalırken önemli detaylar da ortaya çıktı.

Mehmetçiğin teröristleri temizlemek için 50-60 kilometre derinliğe ineceği, bütün geçiş yollarını tutarak örgütün nefes borusunu kesmeyi planladığı öğrenildi. Buna göre nihai hedef Kandil olacak.

OPERASYON BÖLGESİNDE 3 BİN TERÖRİST VAR

Operasyondan önce bölgedeki kamp, mağara, terörist sayısıyla ilgili tüm detaylar tek tek belirlendi. Kamplar, mağaralar tespit edildi. Operasyon yapılacak bölgede 3 bin civarında terörist olduğu hesaplandı.

Terör örgütü elebaşlarının Kandil'de operasyon paniği: Barzani'nin desteği alındı!

 

BARZANİ'NİN DESTEĞİ ALINDI

Barzani ile görüşüldü, desteği alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Barzani ile yaptığı görüşmede de konu değerlendirildi. Şu anda alanda Barzani birlikleri, aşağı kaçan yani KDP bölgesine kaçan teröristlerin geçişlerini engelliyor.

Terör örgütü elebaşlarının Kandil'de operasyon paniği: Barzani'nin desteği alındı! - Resim : 2

KANDİL TAMAMEN İMHA EDİLENE KADAR ORADAYIZ

Mehmetçik, hedeflerin yerine getirilmesi ve Kandil'in tamamen imha edilmesi için operasyondan sonra geri çekilmeyecek.

Kuzey Irak'ta sınıra yakın bölgelerde geçici kontrol merkezleri kurulacak. Geçici üsler için PKK'nın geçiş yolları, vadi girişleri gibi alanlar tercih edilecek. Nihai sonuca ulaşana kadar Mehmetçik buralarda kalmaya devam edecek.

Terör örgütü elebaşlarının Kandil'de operasyon paniği: Barzani'nin desteği alındı! - Resim : 3

 16 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak-Gabar Dağı-Karageçit bölgesinde yürütülen Eren Abluka-5 operasyonunda 3 terörist öldürüldü. Suriye'nin kuzeyinde yer alan Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine sızmak isteyen teröristlere yönelik operasyonda da 13 terörist öldürüldü.

Terör örgütü elebaşlarının Kandil'de operasyon paniği: Barzani'nin desteği alındı! - Resim : 4

EREN ABLUKA-6 OPERASYONU BAŞLADI

Yurt içinde örgütün kırsal alandaki hareket alanlarına da büyük darbe vuruluyor.

Önceki gün Şırnak-Gabar Dağı-Karageçit bölgesende Eren Abluka-5, operasyonu başlatılırken, dün de Mardin kırsalında Eren Abluka-6 operasyonu başlatıldı.

 Bakanlık Mardin kırsalındaki operasyona 569 personelin katıldığını, operasyonun 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlhan Çaylan'a adandığını duyurdu.

Kaynak: Sabah

Terör örgütü elebaşlarının Kandil'de operasyon paniği: Barzani'nin desteği alındı! ile ilgili etiketler Operasyon Kandil Irak terörist PKK pençe kilit
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.