Terör örgütü Boko Haram'ın elebaşı Şekau intihar etti!

Batı Afrika'da Hristiyanlar, turistler, kadınlar, çocuklar ve öğrencilere yıllardır dehşet saçan Boko Haram'ın elebaşı Şekau öldürüldü. Şekau'yu öldüren ise Boko Haram'ın kurucusunun oğlu olan ve 2016'da Boko Haram'dan ayrılarak ISWAP terör örgütünün kuran el-Barnawi.

Özellikle Batı Afrika'da ve Nijerya'da konuşlanmış ve 'kanlı üniversite baskınları' veya 'ilkokuldan kız öğrencilerin kaçırılması' gibi insanlık dışı terör eylemleriyle tanınan köktendinci Boko Haram örgütünün lideri Şekau öldürüldü.

KENDİ ÖRGÜTÜNÜN KURUCUSUNUN OĞLU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Boko Haram içerisinde 2016'da başlayan liderlik krizi, örgütün kurucu elebaşının oğlu olan Ebu Musab el-Barnawi ile, sonradan elebaşı olan Şekau arasında bölünmesine neden olmuştu.

DEAŞ  tarafından da her yolla da desteklenen Boko Haram'dan ayrılan el- Barnawi, 2016 yılında Boko Haram'dan ayrılarak 'Afrika Eyaleti İslam Devleti (ISWAP)' adında başka bir silahlı örgüt kurarak yönetimine geçmişti.

EL-BARNAWİ'NİN SES KAYDI, ŞEKAU'NUN ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI

Kanlı terör örgütü Boko Haram'ın lideri Şekau'nun öldürülmesini, ISWAP lideri Ebu Musab el-Barnawi ortaya çıkan ses kaydında, Boko Haram lideri Ebubekir Şekau'nun öldüğünü doğruladı.

ISWAP lideri Ebu Musab el-Barnawi’ye ait olduğu öne sürülen ses kaydında, Boko Haram'ın elebaşı Şekau'nun, ISWAP ile çıkan bir çatışma sonrası ISWAP tarafından takip edildiği ve Şekau'nun üzerindeki patlayıcıyı patlatarak, 18 Mayıs’ta kendisini öldürdüğü ifade edildi.

Ortaya çıkan ses kaydında el-Barnawi, ISWAP’ın Şekau'ya kendilerine katılmak için fırsat verdiği belirterek, "Şekau, dünyada aşağılanmaktansa öbür dünyada aşağılanmayı tercih etti ve bir patlayıcıyı patlatarak anında kendini öldürdü" dedi.

Terör örgütü Boko Haram'ın elebaşı Şekau intihar etti!

ŞEKAU'NUN BAŞINA KOYULAN ÖDÜLÜ, ISWAP TERÖR ÖRGÜTÜ ALAMADI

Şekau'nun başına ABD, 7 milyon dolarlık para ödülü koymuştu ancak ISWAP terör örgütü, bu ödülü alamadı. ABDli yetkililerin yaptığı açıklamada, ISWAP’ın Shekau'nun başına konulan para ödülünü alamayacağını bildirildi.

ABD BU TALEBİN SONRASINDA ADETA ALAY ETTİ

ABD’nin terörle mücadele kapsamında Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi’nin yürüttüğü “Adalet için Ödüller Programı” resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Şekau'nun başına koyulan 7 milyon dolarlık ödülü ISWAP’ın alamayacağını bildirerek, "Hey DEAŞ'ın adamları! Teröristin kimliği ya da yeri için ödül almaya uygun değilsiniz. Bu program böyle çalışmıyor!" ifadelerine yer verdi.



Terör örgütü Boko Haram'ın elebaşı Şekau intihar etti! ile ilgili etiketler Afrika terör Boko Haram elebaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.