Terör mağduru Esra'nın büyük başarısı!

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın saldırılarına maruz kalan Koşuyolu Ortaokulu'nun öğrencisi Esra Çukur, TEOG sistemi kapsamındaki sınavlarda aldığı 499 puanla İstanbul Erkek Lisesi'ni kazandı.

Kanlı terör eylemleri gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin bölgedeki çocuk ve gençleri eğitimden yoksun bırakmak için okulları da hedef alan saldırılarına rağmen Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencilerin gayreti sonuç verdi.

Çok sayıda saldırıya maruz kalan Koşuyolu Ortaokulu'nda eğitim gören Esra Çukur, TEOG sistemi kapsamındaki sınavlarda aldığı 499 puanla İstanbul Erkek Lisesi'ni kazanma başarısını gösterdi.

Çukur, saldırılara inat ders çalışmayı bırakmayarak, başarılı olduğunu söyledi.

esra2

Başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük katkısının bulunduğunu aktaran Çukur, şöyle konuştu:

HAYALİ PİLOT OLMAK

"Geri kaldığımız derslerimizde öğretmenlerimiz bize yardımcı oldular. Arkadaşlarımızla birbirimize destek verdik. Bütün olaylara rağmen azim ile çalışarak hedefime ulaştım. İlk başta İstanbul Galatasaray Lisesi'ni istiyordum ama ilerde seçeceğim pilotluk mesleği için İstanbul Erkek Lisesi'ni tercih ettim. İstanbul'a gideceğim için çok heyecanlıyım."

Çukur, şunları kaydetti:

"Genelde kadınların çok fazla tercih ettiği bir meslek değil ama ben pilot olmak istiyorum. Diyarbakır hep terör ile anılıyor ama bundan sonra bilimsel ve kültürel başarılarıyla anılmasını arzuluyorum. Benim gibi bölgede yaşayan diğer öğrencilerin de iyi liseleri kazanmalarını isterim."

"BÜYÜK BİR AZİMLE ÇALIŞTI"

Baba Hanefi Çukur ise terör saldırıları nedeniyle geçen yıl kızının zaman zaman okula gidemediğini anımsatarak, "Bu sene çok şükür olaylar sona erdi. kızım yaşananlara rağmen derslerini bırakmadı. Tam tersi büyük bir azimle çalıştı. İstediği okulu kazandı, çok mutluyum." dedi.

Yine terör saldırılarına uğrayan Bağlar Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Navsiya Bekiroğlu (14) ise Diyarbakır Vali Aydın Arslan Fen Lisesi'ne yerleşti.

Terör mağduru Esra'nın büyük başarısı! ile ilgili etiketler Diyarbakır terör esra çukur TEOG istanbul erkek lisesi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.