Termik Santral nedir, Nasıl Çalışır Kısa!

Termik Santral nedir, nasıl çalışır? Muğla'da çıkan orman yangının Kemerköy Termik Santrale sıçraması sonrası vatandaşlar tedirgin oldu. Öte yandan termik santral nedir, nasıl çalışır sorusuna yanıt aranıyor.

Termik Santral nedir, Nasıl çalışır? Orman yangınlarının tehdit ettiği Termik Santral yangını sonrası vatandaşlar da araştırmalara başladı.

Termik Santral işletici makinesi buhar gücü olan güç santraldir. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini süren buhar türbinini döndürmekte kullanılır. Türbinden geçen buhar Rankine çevrimi denilen yöntemle bir yüzey yoğunlaştırıcıda yoğunlaştırılırak geri suya dönüştürülür.

TERMİK SANTRAL NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?

Termik santralların tasarımları arasındaki en büyük farklılık kullandıkları yakıt tiplerine göredir. Bu tesisler ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmekte kullanıldığından bazı kaynaklarda Enerji Dönüşüm Santralı olarak da geçer.

 

Termik Santral nedir, Nasıl Çalışır Kısa! ile ilgili etiketler Muğla termik santral nedir termik santral nasıl çalışır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.