Terketmek nasıl yazılır? TDK'ya göre terk etmek bitişik mi yazılır, ayrı ayrı mı?

Gündelik hayatta sıklıkla kullandığımız fiillerden biri olabilen terk etmek hakkında vatandaşların merakı sürüyor. Bileşik kelimelerin yazımı konusunda hatalar yapılabiliyor. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı haberimizde. Peki, terk etmek bitişik mi yazılır, ayrı ayrı mı?

Terk etmek, yüklem olan bir sözcüktür. Kimi zaman dava dosyalarında kimi zaman ise şiirlerde karşımıza çıkan terk etmek kelimesi bitişik mi yazılır, ayrı ayrı mı?

TERK ETMEK NASIL YAZILIR?

Bu kelimenin TDK’ya göre doğru yazılışı ‘terk etmek’ biçiminde öne çıkıyor. Tek başına ya da farklı cümle içerisinde kullanırken mutlaka bitişik olmasına özen göstermelisiniz.

Terk etmek (Doğru)
Terketmek (Yanlış)

Terk Etmek Nasıl Yazılır? Terketmek Tdk Yazımı Ayrı Mı, Bitişik Mi? Terk Etmek Doğru Yazılışı

Terk Etmek Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri

Doğru yazılışı üzerinden terk etmek kelimesi farklı cümleler ile ele alınabilir.

‘’Burayı hemen terk etmek zorundasın.’’

‘’Bu ilişkide terk etmek ilk senin aklına geldi.’’

Terk Etmek Nedir?

Terk etmek kelimesi herhangi bir kişiden ya da bir yerden ayrılma anlamı ile tabir edilebilmektedir. Bu anımı üzerinden ayrı bir şekilde terk etmek kelimesinin kullanabilirsiniz.

Terketmek nasıl yazılır? TDK'ya göre terk etmek bitişik mi yazılır, ayrı ayrı mı? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu terk etmek nasıl yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.