Terim'den derbide Gedson Fernandes'e kilit görev

Galatasaray yarın lider Beşiktaş'ı ağırlayacağı maça "Tamam ya da devam" parolasıyla hazırlanıyor. Sarı-Kırmızılılar ilk hedef 3 puan, mümkünse farklı galibiyet... Orta saha savaşı şeklinde geçecek maçta Fatih Terim'in oyun planında Gedson Fernandes'e kilit bir rol verildi. Cim Bom'un golcüleri derbiye hazır, Onyekuru'nun durumu ise belirsiz.

Süper Lig'de şampiyonluk düğümü yarın çözülebilir... Son 3 haftaya 81 puanla lider giren Beşiktaş, 75 puanlı Galatasaray'a konuk oluyor. Siyah-Beyazlılar derbiyi kazanırsa şampiyon olacak. Sarı-Kırmızılılar ise kazanırsa umutlarını son 2 haftaya taşıyacak. İki takım arasında oynanan son 5 derbide deplasman takımının gol atamamış olması dikkat çekiyor. Kritik 90 dakika öncesi Galatasaray cephesinde yaşanan gelişmeler şöyle:

Galatasaray, 40. haftaya girilirken rakibinin genel averajda da 10 sayı gerisinde bulunuyor. Bu sebeple sarı-kırmızılıların öncelikli hedeflerinden biri de 3 puanının yanı sıra ikili averajda da üstünlük sağlamak. İlk yarıdaki maçı 2-0 kaybeden Aslan'ın ikili averajda üstünlük sağlaması için 3 farklı galibiyete ihtiyacı var.

Galatasaray'da 4. dönemi Aralık 2017'de başlayan teknik direktör Fatih Terim, bu süreçte Beşiktaş ile iç sahada oynanan maçlarda hiç kaybetmedi. Terim'li Galatasaray geride kalan üç sezonda Türk Telekom Stadı'nda Beşiktaş'ı iki defa mağlup ederken, bir defa da beraber kaldı.

GEDSON FERNANDES'E MELO&FERNANDO ROLÜ

Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray'da en güvenilen isimlerin başında 22 yaşındaki Gedson Fernandes geliyor. Orta sahanın son haftalardaki çıkışı dikkat çekerken, merkez bölgede oyunun lideri olması planlanıyor. Ayrıca son yıllarda Beşiktaş derbilerinde Galatasaray'da Felipe Melo, Fernando Reges gibi merkez oyuncuları ön plana çıkarken, Gedson Fernandes'e de derbi öncesi bu misyon yüklendi.


Sarı-kırmızılı takımda son haftaların parlayan bir başka ismi de Halil Dervişoğlu... Genç santrfor Gençlerbirliği deplasmanında da gol siftahı yaparken, ilk 11 oynadığı 4 maçta da Galatasaray sahadan galibiyetle ayrıldı. Aslan, 21 yaşındaki oyuncunun ilk 11 başladığı Göztepe, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarını kazandı.

ONYEKURU BELİRSİZ; GOLCÜLER HAZIR

Galatasaray'da geçen hafta da maç kadrosuna alınmayan Henry Onyekuru'nun durumu derbi öncesi belirsiz. Takımla 2 gündür idmanlara çıkan 23 yaşındaki forvetin tempo açısından hazır olup olmadığı şu an için soru işareti. Teknik patron Terim'in genç ismi hamle oyuncusu olarak kadroya dahil etmek istediği öğrenildi.

Diğer taraftan golcüler Mostafa Mohamed, Radamel Falcao, Ryan Babel ise hazır. G.Saray'ın bol gole ihtiyacı olduğu karşılaşmada hücum hattındaki rekabet üst düzeyde. (DHA)

Terim'den derbide Gedson Fernandes'e kilit görev ile ilgili etiketler Galatasaray Beşiktaş Fatih Terim Gedson Fernandes
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.