Tepkiler üzerine CHP'den U dönüşü!

CHP'li vekil İbrahim Özden Kaboğlu'nın skandal Sultanahmet Camisi sözleri gündeme bomba gibi düştü. Skandal sözlerin ardından tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine CHP geri adım atmak zorunda kaldı. Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kaboğlu'nun sözlerini geri aldıklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu’nun, “Topkapı Sarayı da Ayasofya da müze olarak korunmalı. Hatta Sultanahmet de müze olmalı.” şeklindeki skandal sözleri sorulan Özel şu ifadeleri kullandı;

“Sayın Kaboğlu, beyanında Ayasofya, Dolmabahçe ve Sultanahmet’in bir insanlık mirası olduğunu söylüyor. Hepsinin korunması gerektiğini söylüyor. Orada Sultanahmet’in cami olmaktan çıkarılmasını söylemek gibi bir kastı yok. Kendisiyle de görüştüm, bunu aklından dahi geçirmiyor. Hiçbirimiz de geçirmiyoruz. CHP’nin açık ifadesidir. Kurumsal kimliğimizde söylüyoruz. Ne Sultanahmet ne de tarihi değeri olan herhangi bir camimizin ibadete kapatılıp da müze yapılması gibi bir şeyin düşünülmesi dahi söz konusu değildir. Sayın Kaboğlu’nun söylediği müze statüsünde korunması lazım, cami olmaktan çıkarılacak diye bir şey yok. Kastı aşan bir beyan, anlaşılma varsa bunu geri alıyoruz.”

 

Tepkiler üzerine CHP'den U dönüşü! ile ilgili etiketler Özgür Özel CHP Sultanahmet Camii İbrahim Özden Kaboğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.