Tepki çeken ürünlerle ilgili Trendyol'dan açıklama geldi

İzmir depreminde enkaz altından kurtarılan Elif bebeğin görüntüsünü ticaret aracı haline getiren ‘hediyehanem’ isimli bir mağaza, ürettiği ürünleri Trendyol'da satışa sundu. Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Trendyol, ürünlerin satışını durdurdu.

Trendyol üzerinden satış yapan 'hediyehanem' isimli bir firma, İzmir depreminde 65 saat enkaz altında kalan 3 yaşındaki Elif bebeğin kurtarılmasını ardından, Elif bebeğin, kendisini kurtaran itfaiyecinin elini tuttuğu anı kupa, kalemlik, saksı ve çerçeve gibi eşyalara resmederek üzerine "Umudunu asla kaybetme" yazdı.

Firmanın fırsatçılık yaparak bu ürünleri satışa sunması ise sosyal medyada tepkilere yol açtı. Binlerce insan sosyal medya üzerinden firmaya tepki gösterirken, firmadan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

ÜRÜN KALDIRILDI, SATICININ SATIŞLARI DURDURULDU

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Trendyol olarak sosyal medyada gündeme gelen "Umudunu Asla Kaybetme" ürününe ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz."

Tepki çeken ürünlerle ilgili Trendyol'dan açıklama geldi ile ilgili etiketler Trendyol İzmir deprem elif
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.