TEOG'un yerine getirilen yeni sisteme ilk destek Beyoğlu Belediyesi'nden...

TEOG'un yerine getirilen “Mahalli Yerleştirme Sistemi” yerel yönetimleri memnun etti. Sisteme tam destek veren Beyoğlu Belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Trafik yükü azalacak" diye konuştu

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TEOG'un kaldırılmasının ardından liselere geçişteki yeni sistemi açıkladı. Yılmaz, "Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemini getirdik. Bu sistemde veli ve öğrencimiz adresine en yakın okula yerleştirilecek." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AA Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, bu sistemde öğrencinin adresine en yakın okula yerleştirileceğini söyledi.

frwlkfnrgreg_1

BELEDİYELERDEN İLK TEPKİ

Yeni sistemin açıklanmasının ardından, yerel yönetimler açısından sağlayacağı faydalar da ön plana çıktı.

Konu hakkında ilk değerlendirmeyi yapan Beyoğlu Belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan, TEOG yerine getirilen “Mahalli Yerleştirme Sistemi”nin doğru bir model olduğunu belirtti.

Çocukların evlerinin yakınındaki okullara gidecek olmasının çok sayıda fayda sağlayacağını vurgulayan Demircan şu ifadeleri kullandı;

"‪Velilerin gözetim ve denetimi altındaki okulların kalitesi yükselecek. Öğrenci güvenliği iyileşecek, şehrin trafik yükü azalacak."

Yeni eğitim modelinin "mahalli iş ve staj olanaklarını dikkate alarak" geliştirilmesi gerektiğini de dile getiren Demircan, "Mahalli ekonomi ile entegre olmuş eğitimin; girişimci, yenilikçi, rekabetçi marka şehirler için zorunlu olduğuna inanıyorum. Bir belediye başkanı olarak; şehir, eğitim ve üretim arasındaki bağlantının daha da güçlenmesini temenni ediyorum." dedi.

TEOG'un yerine getirilen yeni sisteme ilk destek Beyoğlu Belediyesi'nden... ile ilgili etiketler Ahmet Misbah Demircan Belediye MEB
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.