TEOG'un yerine gelen sistemde sınav ne zaman yapılacak?

TEOG'un kaldırılmasından ardından milyonlarca öğrenci ve aileleri yeni sistemi merakla bekliyorlardı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün yeni sistemi ve detayları açıkladı. Açıklanan yeni sistemle birlikte öğrenciler yeni liseye geçiş sınavı tarihini araştırmaya başladı. Peki, yeni TEOG sınavı ne zaman yapılacak? TEOG’un yerine gelen Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi (EB-SMYS) sınavının tarihi ne? Sınav ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

Liseye geçiş sistemini tanıtan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni sistemin temel felsefesi sınava girmek isteğe bağlı. Velilerimiz çocuklarını bu sınava ister yönlendirir isterse de yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değildir. Mevcut TEOG'da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı” dedi. Peki, yeni TEOG sınavı ne zaman yapılacak? TEOG’un yerine gelen Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi (EB-SMYS) sınavının tarihi ne? Sınav ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde…

cropped_content_teog-yerine-gelecek-sistem-belli-oluyor_M6HYbK7889pnNc9

TEOG'UN YERİNE GELEN SİSTEMİN ADI

TEOG'un yerin stresi kaldıracak, basit bir sistem getirelim. Bizim sistemimiz şu: "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi"

Öğrenci, adrese en yakın okula yerleştirilecek. Bizim getirdiğimiz bu sistemde de evlatlarımızın kendi tercihlerini alacağız. Başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Ortaokulla lise arasında bir bağı kurmuş oluyoruz. Bu yüzde 90'un üzerindeki öğrenciler için. Akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu okulun başarı yüzdesini yükseltecek. Sınıfınızda bir başarılı öğrenci varsa, o arkasından birçok öğrenciyi de sürükleyecektir.

LİSEYE GEÇİŞ SINAVI TARİHİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz aylarda kaldırılan TEOG'un yerine liselere geçişteki yeni sistemi Anadolu Ajansı Editör Masası'nda açıkladı. Öğrencilerin büyük merak ve heyecanla beklediği yeni liseye geçiş sınavı kapsamında 90 dakika sınav süresi olacak ve öğrencilere 60 soru sorulacak.

Liseye geçiş sınavı, Haziran ayının ilk hafta sonunda yapılacak. Sınavda öğrencilere sorulacak olan sorular, 6. 7. ve 8. sınıf müfredatından hazırlanacak. Öğrenciler, sınava kendi okulunun bulunduğu ilde girecek ve aynı zamanda Haziran ayının sonunda da isteyen öğrencilerin gireceği bir sınav yapılacak.

ismet-yilmaz-ogrencileri-degil-ogretmenleri-tasiyacagiz--424

SINAVA GİRMEK İSTEĞE BAĞLI

Liseye geçiş sistemini tanıtan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni sistemin temel felsefesi sınava girmek isteğe bağlı. Velilerimiz çocuklarını bu sınava ister yönlendirir isterse de yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değildir. Mevcut TEOG'da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı. Esas gayemiz liselere sınavsız geçişi sağlayabilmektir. Bunun için bizim bütün liselerimizi fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullar ayarına çıkarmamız lazım. Diğer okulların kalitesini artırdığımız zaman sınavsız geçişi sağlayacağız." dedi.

2_1

3 MODEL GERİ ÇEVRİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “TEOG’un kaldırılması lazım” sözlerinden 84 saat sonra, 19 Eylül’de TEOG kaldırılmıştı. Liselere geçişte açık uçlu sorulardan oluşacak bir sınav yapılacağı, hem Başbakan Binali Yıldırım hem de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından duyurulmuştu. Bu sınava ise yüzde 5 ile yüzde 10 diliminde yer alan öğrencilerin katılacağı, geri kalanların da adrese dayalı olarak liselere yerleştirileceği gündeme gelmişti. Veliler, gözde liselere yerleşmenin mümkün olması için “Taşınalım mı?” sorusunu sıkça sormaya başlamıştı. Daha önce MEB tarafından hazırlanan 3 model, Cumhurbaşkanlığı tarafından “uygun” bulunmayarak geri çevrilmişti.

TEOG'un yerine gelen sistemde sınav ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı liseye geçiş sistemi ebsmys sınavı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.