TEOG yerleştirmelerinde büyük sıkıntı! Super Haber/ Özel

Eğitimci Salim Mahsül, TEOG’da çocukların yüksek puanlara rağmen açıkta kalmasının iki nedeni olduğunu söyledi.

TEOG heyecanı bu yılda yerini yerleştirmelere bırakırken okul ortalaması yüzde 85’lerde olup sınavdan örneğin 420 civarında puan alan öğrencilerin açıkta kalması hem ebeveynleri hem de öğrencileri üzerken bunun sebeplerini Eğitimci Salim Mahsül’e sorduk. SuperHaber’a konuşan Mahsül, çocukların yüksek puanlara rağmen açıkta kalınmasını iki nedene bağladı.

Eğitimci Mahsül, birincisi TEOG çok kolaydı, normalin altı öğrenci bile iyi netler yaptı. Net yapınca da puanlar yükseliyor. Puanlar yükselince de 400’ün üzerinde puan alıp giremeyenler oldu. İkincisi ise Anadolu lisesi az. Meslek liseleri de pek tercih edilmiyor” dedi ve sözlerine şöyle devam etti; Ben Bağcılar’da görev yapıyorum. 4-5 tane Anadolu Lisesi var. Dolayısı ile Anadolu liseleri tercih edildiği için meslek liselerine gönülsüz gidiyorlar. Yani öğrenci mecbur kalıyor. Ama büyük şehirler harici örneğin Tosya’da çok rahatlıkla, nüfusu da yeterli 350-360’a Anadolu Lisesine girebiliyorlar.

Bu iki sebebin çözümüne ilişkin de konuşan Salim Mahsül, TEOG’a bir Türkçe öğretmeni olarak baktığımda soru düzeyinde belirleyici bir tane soru ya vardı ya yoktu. Diğer branş öğretmenleri de aynı şeyi söylüyor. Öğrenciler çalışmasının karşılığını alamadı. TEOG’da gerçekten biraz belirleyici soruların olması gerekiyor. Okumaya-anlamaya yönelik soruları her çocuk yapıyor. En süperler de bu kadar basit soru olamaz diye sorunun altında bir şeyler arıyorlar ve yanlış yapıyorlar. 16-17 bin birincinin olduğu bir sınav ne kadar objektiftir bunu düşünmek lazım.

TEOG yerleştirmelerinde büyük sıkıntı! Super Haber/ Özel ile ilgili etiketler Öğrenci TEOG yerleştirme puan anadolu lisesi meslek lisesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.