TEOG yerine Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi geldi...

Milyonlarca öğrenci TEOG'un arından yerine gelecek sistemi merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TEOG yerine gelecek sistemi açıkladı. Milyonlarca öğrencinin gireceği TEOG'un yerine gelecek sistemin adı Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi. Peki, Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Sistemi nedir? Sınav ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

TEOG’un kaldırılmasının ardından yerine gelecek sistem belli oldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni sistemi açıkladı. Öğrencilerin merakla beklediği liseye geçiş sistemi belli oldu. TEOG’un yerine gelen sistemin adı, Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Sistemi nedir? Sınav ne zaman yapılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamaları:

Yeni sistem tamamlandı. TEOG sisteminin yerine stresi kaldırcak anlaşılır basit bir sistem getirelim. Sistemimiz şu; Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni getireceğiz. Veli ve öğrenci adresine en yakın okula yerleştirilecek. En iyi okul eve en yakın okuldur.

Başvuru anında öğrencinin önüne ekranda 5 seçenek gelecek. Tercih yapacak.

YENİ SINAV 8. SINIFLARA

Nitelikli okullar isteyen 8. sınıf öğrencilerinin gireceği bir sınav olacak. Okul isimlerini mayısta açıklayacağız.

Artık Trabzon'dan sınava girip İstanbul'daki bir okulu kazanabilirsiniz.

Bu tek sınav isteğe bağlı olacak, haziran ayının ilk hafta sonu yapacağız. Sınav çoktan seçmeli soruların yer aldığı 60 sorudan yapacağız. Süre 90 dakika olacak.

MÜFREDATTA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Bu yıl 1, 5 ve 9. sınıflarda, her kademenin ilk sınıfında yenilenmiş müfredatı uyguladıklarını anlatan Durmuş, uygulamaların izleme ve değerlendirme çalışmalarını yaptıklarını aktardı.

Durmuş, gelecek yılda da bütün kademelerde yeni kitaplara ve programlara geçeceklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili kitap ve ders araç gereçlerinin hazırlıklarını yürütüyoruz. 'Değişmeyen tek şey değişimdir' diye sosyal bilimcilerin sürekli söyledikleri bir kavram vardır. Dünya değişiyor ve bu sebeple de müfredatlar sıklıkla gözden geçirilir. Bu, birçok ülkede de yapılan bir şeydir. Biz de bu anlamda gözden geçirdik. Hem de gözden geçirme vakti geldiği dediğimiz için gözden geçirme söz konusu. Çok önemli birkaç şeyi yaptık. Çocuklar için yük olacak bir takım ağırlıkları gidermeye, bu anlamda programları azaltmaya, çocukları daha üst düşünme ve bilme becerileri dediğimiz düzeye çıkaracak içeriklere dönüştürmeye çalıştık. Dolayısıyla bir sadeleştirme yaptık. İkincisi programlar arasında bir bağ oluşturmaya çalıştık. Yani disiplinleri birbirine yaklaştıran disiplinlerarası bir yaklaşım."

Bilim, teknoloji, matematik, mühendislik uygulamalarını da birleştirdiklerini anlatan Durmuş, "Şu anda 51 ortak temel dersin programını geliştirdik ve bunları ocak ayında kamuoyuyla paylaşıp, tartışmalar yapılmasını da sağlayacağız. 184 binden fazla görüş geldi ve bütün komisyonlar kendileriyle alakalı görüşleri değerlendirdi. Ocak ayından itibaren diğer seçimlik derslerle alakalı da benzer bir şekilde gözden geçirme çalışmaları da devam etmiş olacak." ifadelerini kullandı.

ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ MODEL

Durmuş, TEOG yerine liselere geçişte uygulanacak modelle ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Hamdolsun şu anda işler tıkır tıkır yürüyor. TEOG'la ilgili haziran ayından beri çalışmalar yapıyoruz. Hem idari hem de siyasi anlamda bunları mesul kişilerle paylaşıp onların da görüşünü alıyoruz. Akademik anlamda da hazirandan beri yaptığımız çalışmaları test etmiş oluyoruz. Bugün, yarın en geç bir hafta içerisinde sanıyorum çalışmalarımızda bir uzlaşı oluşacak. Bunların idari ve siyasi boyutlarının da tartışılması lazım. Diyelim ki bir dersin ağırlığını artırmaya veya TEOG'u toptan kaldırmaya kalktık. Bu öğretmenler için norm sorununu gündeme getirecektir. Norm fazlası olacak veya yeni norm ihtiyacı olacaktır. Dolayısıyla bunların da çözülmesi lazım. Bütün bunları çalışıyoruz. Şu anda uzmanlararası çalışma sürüyor. Birazcık daha sabır diyoruz."

TEOG yerine Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi geldi... ile ilgili etiketler TEOG
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.