TEOG puanları açıklandı... TEOG puanı sorgulama!

Lise için tercih yapacak olan yüz binlerce ortaokul öğrencisinin merakla beklediği TEOG YEP puanları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Peki TEOG YEP puanları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Ülke genelinde yüz binlerce ortaokul öğrencisinin katılımıyla yapılan TEOG için tercihler yapılmaya başlanacak. Tercihlerde kullanılacak olan TEOG YEP puanlarını bekleyen öğrencilerin bekleyişine MEB son verdi ve TEOG YEP puanlarını erişime açtı. Peki TEOG YEP puanları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

MEB tarafından sekizinci sınıf öğrencilerinin liseye yerleşimi için yapılan TEOG'un ardından tercihler yapılmaya başlanacak. Tercihlerde kullanılacak olan TEOG YEP puanları, MEB tarafından açıklandı.

TEOG YEP puanlarını görüntülemek isteyen öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları ve ardından TEOG YEP puanı sorgulama ekranında istenen bilgileri girmesi gerekmektedir.

TEOG YEP PUANI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, SONUÇLARIN AÇIKLANACAĞINI DÜN DUYURMUŞTU

TEOG YEP puanlarını bekleyen öğrenciler için bir açıklama yapan MEB, resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda "2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları (YEP), yarın saat 10:00'da www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek." ifadelerini kullandı.

TEOG puanları açıklandı... TEOG puanı sorgulama! ile ilgili etiketler TEOG puan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.