TEOG 2 soruları ve cevapları EBA'dan yayınlandı... İşte TEOG 2 soru ve cevapları ile TEOG puan hesaplama motoru

Merakla beklenen TEOG soru ve cevapları EBA ve ODSGM üzerinden paylaşıldı. Milyonlarca öğrenci TEOG soru ve cevaplarına bakarak netleri üzerinden puan hesaplaması yapıyor. İşte, 2017 TEOG soruları ve cevapları... Peki TEOG 2 puan hesaplama nasıl yapılır? TEOG 2 puan hesaplama robotu ve tüm dataylar haberimizde mevcut...

TEOG 2 soruları ve cevapları için bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG 2 soruları ve cevaplarıEBA ve ODSGM sistemi üzerinden yayınladı. Milyonlarca öğrenci heyecan içinde TEOG 2 soru ve cevaplarına bakıyor ve doğruları üzerinden puan hesaplaması yapıyor. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin merakla araştırdığı TEOG soruları ve cevapları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

TEOG 2 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri (ODSGM) Müdürlüğü internet sayfaları üzerinden duyuruldu. Kitapçıkları incelemeye açan kurum, soruların videolu çözümünü ilerleyen saatlerde erişime açacak.

TEOG TÜRKÇE KONULARI

2.Dönem TEOG Sınavı'nda Türkçe Testi'nde öğrenciler şu konulardan sınava girdiler;

(A) Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama
1. kazanım (Fiilimsiyle, fiil ve isim soylu kelimeler arasındaki farkları kavrar.)
2. kazanım (Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.)
3. kazanım (Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır.)
4. kazanım (Cümlede, fiilimsiye bağlı kelime veya kelime gruplarını bulur.)
(B) Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama
1. kazanım (Cümlenin temel ögelerini ve özelliklerini kavrar.)
2. kazanım (Cümlenin yardımcı ögelerini ve özelliklerini kavrar.)
3. kazanım (Cümlede vurgulanmak istenen ifadeyi belirler.)
4. kazanım (Cümledeki fiillerin çatı özelliklerini kavrar.)
5. kazanım (İsim ve fiil cümlelerini, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.)
6. kazanım (Kurallı ve devrik cümleleri, anlam ve kullanım özelliklerine uygun biçimde kullanır.)
7. kazanım (Cümlelerin yapı özelliklerini kavrar.)
8. kazanım (Kalıplaşmış cümle yapılarının kuruluş ve kullanım özelliklerini kavrar.)
9. kazanım (Cümlenin ifade ettiği anlam özelliklerini kavrar.)
10. kazanım (Cümleler arasındaki anlam ilişkilerini kavrar.)
11.kazanım (Cümleye hâkim olan duyguyu fark eder.)

FGG

TEOG TÜRKÇE SORU VE CEVEPLARI İÇİN TIKLA

TEOG MATEMATİK KONULARI

2.Dönem TEOG Sınavı'nda Matematik Testi'nde öğrenciler şu konulardan sınava girdiler;
A) Sayılar ve İşlemler
Çarpanlar ve katlar
Üslü İfadeler
Kareköklü İfadeler
(B) Olasılık
Basit Olayların Olma Olasılığı
(C) Geometri ve Ölçme
Üçgenler
Dönüşüm Geometrisi
Eşlik ve Benzerlik
(D) Cebir
Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler
Doğrusal Denklemler
Denklem Sistemleri
Eşitsizlikler

teog

TEOG MATEMATİK SORU VE CEVEPLARI İÇİN TIKLA

TEOG DİN KÜLTÜRÜ KONULARI

2.Dönem TEOG Sınavı'nda Din Kültürü Testi'nde öğrenciler şu konulardan sınava girdiler;
1. Ünite- Kaza ve Kader
2. Ünite – Zekat, Hac ve Kurban İbadeti
3. Ünite – Hz. Muhammed’in Hayatından Örnek Davranışlar
4. Ünite – Kur’an’da Akıl ve Bilgi Davranışlar
5. Ünite – İslam Dinine Göre Kötü Davranışlar

TEOG DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU VE CEVEPLARI İÇİN TIKLA


TÜRKÇE'DE 'VURGULU' SORU ZORLADI

Öğrenciler ilk olarak Türkçe testi sınavına girdi. 09.00'da başlayan Türkçe testi 09.40'ta sona erdi. Sınavın ardından öğrenciler, 30 dakikalık araya çıktı. Genel görüş Türkçe'nin çok kolay olduğu yönündeydi. Bazı öğrenciler 'vurgulu' soruda zorlandıklarını belirtti.
Bazıları ise yazım yanlışı ve noktalama işaretiyle ilgili sorularda zorlandıklarını söyledi.

TEOG MATEMATİK ADAYLARI ZORLADI

TEOG 1. gün sınavlarından çıkan adaylar soluğu sosyal medyadan aldı. TEOG yorumlarını Twitter'dan yazan adaylara göre TEOG Matematik soruları bu yıl çok zordu.

TEOG MATEMATİK 2017 YILININ ELEYİCİ DERSİ OLABİLİR

Aranın ardından öğrenciler matematik testi için sınıflarına girdi. İkinci oturumdan çıkan öğrenciler matematiği 'düşündürücü' olarak niteledi. Kimi öğrenciler zorlandıklarını anlatırken, matematiğin eleyici olabileceğini belirttiler. Öğrenciler son oturum olan din kültürü ve ahlak bilgisi sınavında ter döküyor.

TFF

DİN KÜLTÜRÜ DE TERLETTİ

Twitter'dan yapılan yorumlara göre öğrenciler din kültürü ve ahlak bilgisi dersindeki soruların uzunluğundan şikayet etti. TEOG'da Umre-Hac sorusu da öğrencileri zorladı.

TEOG TÜRKÇE, MATEMATİK VE DİN KÜLTÜRÜ SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

İkinci dönem 2017 TEOG Türkçe sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00'da başlayıp 09:40'da sona erdi. TEOG matematik sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10'da başlayıp 10:50'de sona erdi. TEOG ilk oturum son sınavı olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavında 20 soru soruldu ve ilk oturum sınavları son buldu.

SORULARA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?

Sınav sorularında bir yanlışlık olduğunu düşünen öğrenciler, sorulara, sonuçlara ve cevap anahtarlarına itirazlarını gerçekleştirebilecek. İşte, sınav itirazı hakkında yapılması gereken işlemler;

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.
b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.
c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on)günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.d. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.
ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Çeşitli sebeplerle sınava katılım sağlayamayan öğrenciler için mazeret sınavları 20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Mazeret sınavları da her gün tek oturumluk üç ders sınavı tek oturum olmak üzere iki günde iki oturum şeklinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

Sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen veya mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren öğrencilerin bilgileri sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-Okul Sistemi’ne okul müdürlüğü tarafından işlenecektir.

Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

TFG

EBA’DAN AÇIKLAMA

Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait merkezi ortak sınav soru ve cevapları yazılı olarak, çözümleri ise derslerin branş öğretmenlerinin anlatımlarıyla video olarak yayımlanacak.

Tüm sınavlara ait soru ve cevaplar pdf ortamında yazılı olarak 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00'te www.eba.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanacak. Bu saatten sonra da sınavlara ait soru çözüm videoları yapımlarının tamamlanmasının ardından www.eba.gov.tr adresinde yayımlanacak.

EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Öğrenci iseniz okulunuzdaki yetkili öğretmeninizden isteyiniz. Öğretmen iseniz Mebbis sistemine girip EBA şifresi alınız. Öğretmen iseniz Öğretmen olarak giriş yapınız. Öğrenci şifre kısmından öğrencinin T.C kimlik numarasını girerek öğrenci şifresi verebilirsiniz.

EBA'YA NASIL GİRİLİŞ YAPILIR?

2017 TEOG soru ve cevaplarını öğrenmek için EBA sistemine giriş yapmanız için öncelikle üyeliğinizin olması gerekmektedir. Bu üyelik bir kullanıcı adı ve bir kullanıcı şifresinden oluşmaktadır. Kullanıcı adı öğrencinin kendi T.C. kimlik numarası olmaktadır. Kullanıcı şifresi alabilmeniz için öğretmenlerinize gitmeniz gerekmektedir. Bunun sebebi Milli Eğitim Bakanlığının şifre gibi önemli bir şeyi öğrencilere bırakmak istememesidir. Bu önemli olayı öğretmenlerin yapmasını istemektedir. Sizde kullanıcı şifrenizi almak için öğretmeninize gitmeniz ve şifrenizi ondan temin etmeniz gerekmektedir. Şifrenizi aldıktan sonra EBA üye girişini yapabilirsiniz.

TEOG 2 soruları ve cevapları EBA'dan yayınlandı... İşte TEOG 2 soru ve cevapları ile TEOG puan hesaplama motoru ile ilgili etiketler teog 2 soruları ve cevapları teog soru ve cevapları TEOG eba teog soruları ve cevapları teog puan hesaplama motoru
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.