Tencere tava neden çalınıyor? Tencere tava eylemi anlamı nedir? İlk kimler yaptı?

Önce Boğaziçi Üniversitesi daha sonra ise Kadıköy'de gerçekleşen gösteriler sonrası bu eylemlere eş olarak tencere tava eylemleri de yapılıyor. Daha önce 2013 yılındaki Gezi Olayları sırasında da göstericilere destek vermek amacıyla tencere tava çalınmıştı.

Tencere tava eylemi neden yapılıyor, eylemi ilk yaptı? Boğaziçi Üniversitesi ve sonra Kadıköy'de gerçekleşen eylemlere tencere tava da eklendi. Peki, tencere tava neden çalınıyor?

TENCERE TAVA NEDEN ÇALINIYOR? ANLAMI NEDİR?

Tence tava eyleminin kökeni 1973 yılına dayanıyor. Şili'li orta sınıflar Pinochet cuntasını çağırmak için tava ve tencere çalarken buna kamyoncular hem grev yaparak hem de korna çalarak eşlik etmiştir.

ASKERE BİZ BURADAYIZ MESAJI

Bu durumda Türkiye'de de 'endişeli' vatandaşın tencere tava seslerine eşlik eden korna sesleri, özünde askere 'biz buradayız, hazırız, hadi' mesajı veriyor.

TENCERE TAVA AYNI HAVA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir basın toplantısında 'Tencere tava eylemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna "Tencere tava bunların hepsi aynı hava" yanıtını vermişti.

Tencere tava neden çalınıyor? Tencere tava eylemi anlamı nedir? İlk kimler yaptı? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi tencere tava neden çalınıyor
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.