Temelini Erdoğan ile Putin atacak

Son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Dönmez,, Mersin Akkuya Nükleer Güç Santrali'nin 3. reaktörünün temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in online katılacakları program ile birlikte atacaklarını açıkladı.

TV24'e konuk olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, canlı yayında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. Reaktörün temelinin 10 Mart'ta atılacağını söyledi. 

Bakan Dönmez, temelin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in online olarak katılacakları program ile atılacağını ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şu ifadeleri kullandı:

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. Reaktörün temelini, 10 Mart'ta Cumhurbaşkanımız ve Putin online olarak katılacakları program ile atacak."

Dönmez Akkuyu ile ilgili sözlerini "Fiilen santral faaliyete geçtiğinde 4000-5000 kişiyi orada istihdam ediyor olacağız" diye sürdürdü.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SMS İLE BİLDİRİLECEK

Dönmez bakanlığın yeni bir uygulamasını ise, "Elektriklerin planlı bakım veya arıza nedeniyle kesik olduğu saatleri o bölgede yaşayan vatandaşlara iletebilmek için SMS kullanımına başlıyoruz" sözleriyle duyurdu.

SAKARYA GAZ SAHASINA 30-40 KUYU

Karadeniz'deki enerji sahaları ile ilgili de bilgi veren Dönmez "Sakarya gaz sahasında 30 ile 40 arasında kuyu açacağız" dedi.

Dönmez şöyle devam etti. "En az iki boru hattıyla kıyıya getireceğiz. Karadeniz'de bulunan doğalgazı 2023'e yetiştireceğiz" 

Temelini Erdoğan ile Putin atacak ile ilgili etiketler nükleer santral Rusya Putin Erdoğan akkuyu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.