Temel kazarken yüzlerce aktif bomba bulunmuştu: 1. Dünya Savaşı'ndan oldukları ortaya çıktı!

Balıkesir Bandırma'da bina temeli kazarken bulunan çuvallar dolusu bombaların sırrı çözüldü. Yapılan incelemede bombaların 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı dönemine ve Almanlara ait olduğu tespit edildi. 831 bombanın 411'nin boş, 420'sinin ise aktif olduğu tespit edildi. 831 tarihi bombanın, şu ana kadar Türkiye'de bulunan en büyük sayı olduğu öğrenildi.

Balıkesir Bandırma´da önceki gün bina temeli kazarken bulunan bombalarla ilgili inceleme tamamlandı, bombaların gizemi çözüldü. 

Balıkesir´in Bandırma ilçesinde kepçe tarafından yapılan temel kazısında toprağa gömülü halde bulunan bombaların 1. Dünya Savaşı'ndan Osmanlı dönemine ve Almanlara ait olduğu tespit edildi. Bombaların 411´i boş, 420´sinin ise içi dolu el bombası olduğu tespit edildi.

1. DÜNYA SAVAŞI'NDAN OSMANLI DÖNEMİNE VE ALMANLARA AİT

Bandırma 100. Yıl Mahallesi 1565. Sokak’ta inşaat temeli için gerçekleştirilen kazı esnasında bulunan el bombalarının incelemeleri emniyet tarafından tamamlandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan 2 günlük çalışma sonucunda ele geçirilen bombaların 1. Dünya Savaşı'ndan Osmanlı dönemine ve Almanlara ait el bombaları olduğu anlaşıldı.

Temel kazarken yüzlerce aktif bomba bulunmuştu: 1. Dünya Savaşı'ndan oldukları ortaya çıktı!

TÜRKİYE'DE BULUNAN EN BÜYÜĞÜ

831 adet el bombasından 346 adedinin içi boş Osmanlı fitilli el bombası, 310 adedinin dolu Osmanlı fitilli el bombası, 105 adedinin dolu Alman modeli 24 el bombası, 65 adedinin boş Osmanlı el bombası, 5 adedinin dolu Osmanlı el bombası ve 265 adedinin ise ateşleyici fitil olduğu belirlendi.

Temel kazarken yüzlerce aktif bomba bulunmuştu: 1. Dünya Savaşı'ndan oldukları ortaya çıktı! - Resim : 2

BOMBALAR İMHA EDİLECEK

Ele geçirilen bombaların Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği tarafından imha edileceği belirtildi.

Temel kazarken yüzlerce aktif bomba bulunmuştu: 1. Dünya Savaşı'ndan oldukları ortaya çıktı! - Resim : 3

Temel kazarken yüzlerce aktif bomba bulunmuştu: 1. Dünya Savaşı'ndan oldukları ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Türkiye Balıkesir Bandırma bomba aktif 1. dünya savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.