Temel Karamollaoğlu'ndan Madımak çağrısı! Topyekün araştırılsın

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin yanmasıyla çok sayıda kişinin öldüğü olayın 27'ncı yılı nedeniyle sosyal medyadan açıklamada bulundu. 1993’te yaşanan bütün olayların topyekün araştırılması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, gerçek suçluların da adalet önünde hesap vermesi gerektiğini savundu.

Aynı zamanda dönemin Refah Partisi Sivas Belediye Başkanı olan Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda çağrıda bulundu. Karamollaoğlu, “Aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, Madımak vahşeti ve 1993’te yaşanan bütün olaylar topyekün araştırılmalı ve o senede kimlerin hangi hadiseleri planladığı ortaya çıkarılmalı, gizli hiçbir şey kalmamalı; gerçek suçlular da adalet önünde hesap vermelidir.” dedi.

Temel Karamollaoğlu'ndan Madımak çağrısı! Topyekün araştırılsın

(Temel Karamollaoğlu, Sivas Olayları sırasında Refah Partisi Sivas Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyordu. Karamollaoğlu, vatandaşların dağılması için yoğun çaba sarf etmişti.)

1993 YILI ÜLKEMİZ İÇİN KARANLIK BİR YIL OLMUŞTUR

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“2 Temmuz; Madımak’ta yaşanan hadiselerin, vahşetin yıl dönümü. Üzücü, şok edici ve insanlarımızı derinden yaralayan bir hadiseydi. Üzerinden yıllar geçse de acısı devam edecektir, dinmeyecektir.

1993 yılı, ülkemiz için hakikaten karanlık bir yıl olmuştur. Sadece Madımak'ta değil, ülkemizde birçok faili meçhul cinayet veya şüpheli ölümler meydana gelmiştir. Uğur Mumcu ve Eşref Bitlis suikastleri tarihe geçmiştir. Başbağlar, apayrı bir katliam olarak 5 Temmuz'da yaşanmıştır.

Özal’ın vefatı üzerinde de bir şüphe olagelmiştir. Adnan Kahveci için de, rahmetli, aynı şeyleri söylemek mümkündür. Tabii o dönemde ayrıca birçok faili meçhul hadise meydana gelmesine rağmen; 33 erimizin Bingöl’de silahsız şehit edilmesi, aslında 1993 yılının ülkemiz üzerinde bir takım hadiselerin planlandığına işaret etmektedir. Bu, birilerinin karanlık emellerine hizmet etmeyi, ülkemizi zayıflatmayı hedef almıştır.

Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, Madımak vahşeti ve 1993’te yaşanan bütün olaylar topyekün araştırılmalı ve o senede kimlerin hangi hadiseleri planladığı ortaya çıkarılmalı, gizli hiçbir şey kalmamalı; gerçek suçlular da adalet önünde hesap vermelidir.

Ümit ediyoruz ki; ülkemiz bundan sonra bu tür acı hadiseleri yaşamaz, insanlarımız, farklı fikirler, kanaatler, siyasi parti olan insanlar, birlikte huzur içinde yaşama erdemini kazanırlar.”

Temel Karamollaoğlu'nun Madımak olayları sırasında yaptığı konuşma ise şöyle:

''Bazen 5 bin kişi yola bir dava için çıkar. Beş kişi bunu galeyana getirerek saptırabilir. Biz bunları daha önce yaşadık. 80 öncesinde birçok mitingde bu yaşandı. Şimdi, sizden rica ediyorum. Oturun. Şimdi sizden abiniz olarak, belediye başkanınız olarak rica ediyorum. Bana karşı en ufak saygı, sevgi duyan kardeşlerimden rica ediyorum. Lütfen şu noktadan itibaren sukünetle dağılalım.

Şimdi muhterem arkadaşlar, sizden bir ricada bulundum. Tabii bana karşı boşver diyenleri bilmem ama lütfen şu noktadan itibaren, ben teşebbüste bulunacağım, buradaki arkadaşlar, kimseyle bir çatışmanın içerisine girmesin. Polisimizle, emniyetimizle, jandarmamızla bir çatışmanın içerisine girmeden sukünetle dağılsınlar. Haydi bakalım, şimdi arkadaşlarımızın dağılmasını istiyorum. Cenab-ı Hak hepinizden razı olsun. Ben gerekli temaslarda bulunacağım.''

Temel Karamollaoğlu'ndan Madımak çağrısı! Topyekün araştırılsın ile ilgili etiketler Temel Karamollaoğlu sivas olayları madımak olayı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.