Temel Çetinkaya kimdir?

Sinop Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Albay Temel Çetinkaya ve avukatı katıldı. Duruşma sonunda Çetinkaya’yı “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti sanığın “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan beraatine hükmetti. Peki, Albay Temel Çetinkaya kimdir? FETÖ ile bağlantısı ne? Neden tutuklandı? Detaylar haberimizde...

Sinop'ta, Gülen Hareketine yönelik soruşturma kapsamında, dönemin Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın eşi eski albay Temel Çetinkaya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma neticesinde Temel Çetinkaya'nın mahkeme heyeti "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan beraatine karar verdi. Duruşma esnasında Çetinkaya'nın eski eşi vali Yasemin Özata Çetinkaya da hazır bulundu. Peki, Albay Temel Çetinkaya kimdir? FETÖ ile bağlantısı ne? Neden tutuklandı? Detaylar haberimizde...

fsse_kAmdAr

6 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sinop Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski albay Çetinkaya ve avukatı katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen duruşmada tutuklu sanık Çetinkaya hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini ve tahliyesini istedi.

Çetinkaya'yı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti sanığın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan beraatına karar verdi.

Bu arada Çetinkaya'nın eşi Yasemin Özata Çetinkaya da duruşmayı takip etti.

Dönemin Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın eşi eski albay Temel Çetinkaya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Gülen Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

vali

YASEMİN ÖZATA ÇETİNKAYA KİMDİR?

1976 Yılı Ankara doğumlu olup; ilk, orta, lise ve üniversite tahsilini Ankara'da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavı'nı kazanarak, Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak mülkî idare amirliği mesleğine başladı. Kaymakam adaylığı döneminde 8 ay süreyle İngiltere'de dil eğitimi aldı, Isparta-Gönen'de Kaymakam vekilliği görevinde bulundu ve Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Kaymakam adaylığının bitimini müteakiben sırasıyla; Rize-Kalkandere, Ağrı-Hamur, Bilecik-Gölpazarı ilçelerinde Kaymakamlık görevini yürüten Sayın Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA 2008 – 2011 yılları arasında Batman Vali Yardımcılığı, 2011-2013 yılları arasında Hacılar Kaymakamlığı ve 27/08/2013 tarihinden itibarenden de Talas Kaymakamı olarak görev yapmıştır. Türk İdareciler Derneğince 2015 yılı 10 Ocak İdareciler Gününde merhum Vali Hüseyin ÖĞÜTÇEN başarı ödülüne layık görülmüştür.

Talas Kaymakamı iken; 19.02.2015 tarih ve 29272 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 16.02.2015 tarih ve 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye'nin 3. Kadın Valisi olarak Sinop’a atanmış olup, 06.03.2015 tarihinde görevine başlamıştır.

Evli ve 3 kız çocuğu annesi olan Dr.Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, 2012 yılı Haziran ayında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Anabilim dalındaki doktora eğitimini tamamlamış ve “İktisat Doktoru” unvanı almıştır.

2017-07-10-atc-gulen-interview--bthomas-_016edit_wide-e453b1b70d1083b687a9318381c8d6cb3c0f7585

FETÖ LİDERİNE 92 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbus etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbus etme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldurme", "tasarlayarak bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle kasten öldurme", "cebir kullanarak, silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, kamu görevinin sağladığı nufuz kötuye kullanılmak suretiyle kişiyi hurriyetinden yoksun kılmaya teşebbus etme”, "cebir kullanmak suretiyle gece vakti, silahla, kamu görevinin sağladığı nufuz kötuye kullanılmak suretiyle ve birden fazla kişi tarafından birlikte konut dokunulmazlığını ihlal etme", "silahlı terör örgütü kurmak", "kara ulaşım araçlarının alıkonulması", "hava ulaşım araçlarının alıkonulması", "gece vakti, cebir kullanmak suretiyle, silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nufuz kötuye kullanılmak suretiyle işyeri dokunulmazlığını ihlal", "haberleşmenin engellenmesi", "işyeri dokunulmazlığını ihlal", "silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nufuz kötuye kullanılmak suretiyle kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi" ile "silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte ve kamu görevinin sağladığı nufuz kötuye kullanılmak suretiyle siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi" suçlarından 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

AYNI SUÇLARDAN 10 ŞÜPHELİYE DE 92 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Şüpheliler Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyup Gürler, Muzaffer Düzenli, Uzay Şahin, Onur Özden, Ahmet Zeki Gerehan, Mehmet Murat Çelebioğlu ve Murat Yanık'ın da aynı suçlardan ayrı ayrı 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapsi talep edildi. Diğer şüpheliler Engin Durmaz, Mehmet Kapan ve Fatih Karakaya hakkında 47 kez, şüpheli Sadık Cebeci hakkında 17 kez, şüpheliler Nebi Gazneli, Müslüm Kaya hakkında 6 kez, şüpheliler Şakir Çınar, Rıfkı Keser, İrfan Arat, Ömer Faruk Özköse, Ahmet Gümüş, Erdal Öztürk ve Yüksel Durak hakkında ise üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapsi talep edildi.

Temel Çetinkaya kimdir? ile ilgili etiketler FETÖ temel çetinkaya kimdir neden tutuklandı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.