Kredi kartı kullananlar dikkat: Limit değiştirildi! 1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak!

BDDK kredi kartı kullanan vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir değişikliği duyurdu. Buna göre 1 Şubat'tan itibaren 350 TL olan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 500 TL olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kartlı ödemelerde, salgın tedbirleri kapsamında temassız işlem limitinde değişikliğe gitti. 

BDDK, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verdi.

COVID-19'UN YAYILIMININ ÖNLENMESİ AMACIYLA

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alındığı hatırlatıldı.

 

1 ŞUBAT'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Daha önce 250 Türk lirasına çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği bildirildi.

 

Kredi kartı kullananlar dikkat: Limit değiştirildi! 1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak! ile ilgili etiketler BDDK Kredi kartı limit Temassız ödeme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.