Temaslılarını gizleyen Rizeliler için yeni karar

Rize'de koronavirüse yakalanan bazı hastaların temaslı olduğu kişilerin ismini yetkililere bildirmediği ortaya çıktı. Bunun üzerine yeni bir karar alan İl Sağlık Müdürlüğü, korona hastaları ile yakın temas ihtimali yüksek olan kişilere de test yapılacağını bildirdi.

Rize'de son zamanlarda koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşların tüm ısrarlara rağmen temas ettiği kişileri gizlediği belirlendi.

Bu duruma engel olamayan İl Sağlık Müdürlüğü, yeni bir karar almak zorunda kaldı. Artık Rize'de koronavirüs testi pozitif çıkan kişinin temaslı olduğunu belirttiği kişilerin yanı sıra, temas ihtimalinin olduğu kişilere de test yapılacak.

Filyasyon ekipleri, koronavirüs hastasının komşularından, iş arkadaşlarından ve uygun gördükleri diğer yakınlarından numune alacak

SAĞLIK MÜDÜRÜ TEPE: TEMASLILARI GİZLİYORLAR

Konu ile ilgili DHA'ya konuşan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, "Temas ettikleri kişileri bildirmemekle onlara iyilik ettiklerini düşünseler de gerçekte asla bu durum bildirmedikleri kişinin lehine değildir." dedi.

Temaslılarını gizleyen Rizeliler için yeni karar

İnsanların erkenden test yapılmasının önüne geçilerek hem erken tedavinin engellendiğini hem de başka insanlara hastalık bulaşmasının önünün açıldığını söyleyen Tepe, "Yaptığımız gözlemlerde halen süre gelen kısıtlamaların ciddi olumlu etkisine rağmen bulaşmanın aynı evde kalmayan yakın aile fertlerinin, yakın akraba eş dost, komşu ziyaretlerinin kısıtlama günlerinde dahi büyük ölçüde devam etmesi sonucu ortaya çıktığı tespit edilmiştir." ifadesini kullandı.

‘HENÜZ FIRTINA DİNMİŞ, TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL’

İnsanları daha iyi korumak ve virüsün yayılım hızını azaltmak adına bu tedbirin uygulanmasına başlandığını söyleyen Tepe, “Vatandaşlarımızdan kendi faydalarına olacak bu uygulamaya tam destek olmalarını talep ediyoruz. Tünelin sonundaki ışık her ne kadar görünmüş gibi olsa da önümüzde soğuk kış günleri bizi beklediği hasebiyle vaka sayılarının tekrardan artması olasılığına karşın her zamanki kadar tedbirli ve temkinli olmak zorundayız. Asla ve asla rehavete kapılmayalım. Henüz fırtına dinmiş, tehlike geçmiş değildir” diye konuştu.

Temaslılarını gizleyen Rizeliler için yeni karar ile ilgili etiketler Rize temaslı sağlık müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.