'Telegram'dan uzak durun!'

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın kullanıcılarına yeni bir gizlilik sözleşmesini dayatmasının ardından milyonlarca kişi Telegram uygulamasına yöneldi. Telegram'a olan yoğun kullanıcı geçişini yorumlayan uzmanlar, 'Telegram, WhatsApp’tan daha mı güvenli?' sorusunu yanıtladı.

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir gizlilik sözleşmesini dayatında tepkilerin odağına oturdu.

ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri hariç tüm ülkelerde bu sözleşmenin onaylanmasını zorunlu tutan WhatsApp, kullanıcılarına 8 Şubat'a kadar süre verdi. Uygulamadan milyonlar halinde kaçışların olduğunu gören WhatsApp, daha sonra bu süreyi 15 Mayıs'a ertelediğini duyurdu.

KİMSEYİ İKNA EDEMEDİ: KAÇIŞ SÜRÜYOR

Verilerini Facebook ve Facebook'un alt şirketleri ile paylaşmayanın hesabını kullanamayacağını belirten WhatsApp, bu verilerin arasında insanların özel mesajlarının olmadığını belirtse de kullanıcıları ikna edemedi.

TELEGRAM EN ÇOK TALEP GÖREN UYGULAMALARDAN BİRİ OLDU

Milyonlarca kişi WhatsApp hesabını silerek başka uygulamalara yöneldi. Bu uygulamaların başında da Telegram geliyor.

Telegram'ın kayıtlarına göre milyonlarca yeni kullanıcı ile Telegram birkaç gün içinde 500 milyon kullanıcıya ulaştı. Peki, veri gizliliği konusunda WhatsApp'a güvenmeyen kişileri Telegram'da neler bekliyor?

SUNUCUDA NE ÇALIŞIYOR BİR BİLGİMİZ YOK

Hürriyet'in haberine göre: Siber Güvenlik Uzmanı Tamer Şahin, bu soruya yanıt verdi. Telegramın kapalı kaynak kodlu bir uygulama olduğuna dikkat çeken Şahin, "Yani sunucuda ne çalışıyor hiçbir bilgimiz yok." dedi.

'GÜVENLİ İLETİŞİM İSTEYEN TELEGRAM'DAN UZAK DURSUN'

Sözlerinin devamında güvenli iletişim kurmak isteyenlerin Telegram uygulamasından uzak durması gerektiğini aktaran Tamer Şahin, uygulamanın uçtan uca şifreleme yapmadığını ve güvenlik açısından en dengeli uygulamanın Signal olduğunu söyledi.

Şahin, "Telegramda, kullanıcıdan kullanıcıya şifreleme yok ve bu WhatsApp’tan daha kötü bir durum. Yani Whatsapp; ‘Ben konuşmaları okuyamıyorum.’ diyor. Ancak Telegram’da konuşmalar okunabiliyor. Bu nedenle Signal kullanılabilir. Signal kullanılabilirlik ve güvenlik açısından en dengeli uygulama." diye konuştu.

'Telegram'dan uzak durun!' ile ilgili etiketler WhatsApp Uyarı mesaj telegram gizlilik
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.