Telegram ve Apple arasında savaş başladı

Son dönemin popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, Apple’ın uygulama mağazası App Store’da aldığı yüzde 30’luk pay ve başka yerden uygulama indirmeye izin vermemesi nedeniyle Avrupa Birliği’ne şikayette bulundu.

Webtekno'nun haberine göre, WhatsApp’a karşı geliştirilen en popüler mesajlaşma platformlarından biri olan Telegram, Apple’ın uygulama mağazası App Store üzerinden aldığı yüzde 30’luk pay için Avrupa Birliği’ne başvurdu.

Avrupa Birliği’nin rekabet otoritesine resmi bir antitröst şikayeti sunan Telegram, bu adımıyla Spotify ve Rakuten’den sonra App Store’un haksız rekabet sunması gerekçesiyle AB’ye başvuran üçüncü büyük şirket oldu.

Apple’ın uygulama mağazası, burada uygulama paylaşan kişilerden yüzde 30 gibi çok yüksek bir pay istiyor. Kullanıcıların bu uygulamaları başka kaynaklardan indirmesine izin vermeyen şirket, bu sebeple Apple ürünlerine yazılım geliştirmek isteyen kişilerin hepsinde bu yüzde 30’luk paydayı mecburi kılmış oluyor. Bu da haliyle şirketin rekabete izin vermemesine ve uygulama mağazası alanında tekel olmasını sağlıyor.

Telegram ve Apple arasında savaş başladı ile ilgili etiketler Apple telegram
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.