Telegram nereden indirilir, nasıl kullanılır? Ücretsiz Telegram iOS Android web indir

Dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Telegram vatandaşlar tarafından da yoğun bir ilgi görmekte. WhatsApp harici alternatif bir uygulama olan Telegram için tüm detayları sizlerle paylaştık. Peki, Telegram nasıl indirilir, ücretsiz mi?

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi kararını uzatmasının ardından kafalar iyice karışırken çoğu kullanıcının yöneldiği Telegram uygulaması gündemde kalmaya devam etmekte. WhatsApp’ın en büyük rakipleri arasında olan ve dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Telegram uygulamasının nasıl indirilerek kullanılacağı merak konusu oldu. Peki, Telegram nasıl kurulur?

Telegram nedir, Sahibi kim?

Rus programcılardan Pavel Durov tarafından kurulan Telegram uygulamasını kullananların sayısı her geçen gün artarak devam etmekte. Özellikle son dönemde gizlilik sözleşmesi ile ilginç bir karar alan WhatsApp’ın en büyük rakiplerinden birisi olan Telegram şu ana kadar 500 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

Telegram nereden indirilir, nasıl kullanılır? Ücretsiz Telegram iOS Android web indir

Telegram web nasıl indirilir, nasıl kullanılır?

Nikolai ve Pavel Durov tarafından geliştirilen Telegram uygulaması masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabilmekte. Yaklaşık 3 senelik bir mazisi olan Telegram, Facebook’un satın alınması sonrasında internet kullanıcılarının en çok tercihte bulunduğu uygulamalardan birisi haline geldi.

Güvenlik anlamında oldukça deneyimli olan Telegram uygulaması, Windows işletim sistemine sahip masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabilmektedir. Telegram ile grup sohbeti ve multimedya paylaşımı yapmanın yanı sıra rehbere kayıtlı kişi listesinden 100 kişiye de yayın yapma imkanı vardır.

Telegram nereden indirilir, nasıl kullanılır? Ücretsiz Telegram iOS Android web indir - Resim : 2

Telegram özellikleri nelerdir?

- Gizli sohbet imkanı olan Telegram diğer uygulamalara göre avantajlıdır.

- Telefon numarası ile kullanılmasına rağmen kullanıcı adı ile de görüşme yapılabilmektedir.

- Bulut tabanlı mesajlaşma ile saniyeler içerisinde içerikler eşleştirilir.

- Görüntülü ve sesli mesaj imkanı vardır.

- Belirli bir süre sonunda mesajlar kendini imha eder. Otomatik olarak cihazdan kaldırılır.

- Son görülme özelliği kapatılabilmektedir.

- Telegram’ın masaüstü uygulaması bulunmaktadır ve Türkçe’dir.

- Ekran görüntüsü alınarak anında karşıdaki kişiye gönderilebilir.

Oldukça kullanışlı olan Telegram uygulaması tamamen ücretsizdir. Telegram uygulamasını kullanıcılar iOS cihazlara APP Store; Android cihazlara Google Play üzerinden ücretsiz olarak yükleyebilirler.

Telegram iOS indirmek için tıklayınız

Telegram Android indirmek için tıklayınız

Telegram nereden indirilir, nasıl kullanılır? Ücretsiz Telegram iOS Android web indir ile ilgili etiketler telegram Telegram indir Telegram web
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.