Telefonda 45 dakika oyaladıkları kişiyi 93 bin lira kredi çekerek dolandırdılar

Sultangazi'de, bir kişi, kendisini eski çalıştığı bankanın müşteri temsilcisi olarak tanıtan kişiler tarafından 93 bin lira dolandırıldı.

Sultangazi'de, çalıştığı iş yerinin maaş ödemesinin yapıldığı bankayı değiştiren Cüneyt Özcan, kendisini aynı bankanın müşteri temsilcisi olarak arayan kişiler tarafından 93 bin lira dolandırıldı. Olaydan kısa bir süre sonra kendi adına 93 bin lira kredi çekildiğini fark eden Cüneyt Özcan, savcılığa şikayette bulundu.

İŞ YERİNİN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ 93 BİN LİRASINA MAL OLDU

Sultangazi'de meydana gelen olayda, iddiaya göre; Cüneyt Özcan, iş yerinin anlaşmalı olduğu bankayı değişmesi üzerine, eski çalıştığı bankanın müşteri temsilcisi olduğunu söyleyen kişiler tarafından 93 bin lira dolandırıldığını iddia etti. Arayan kişi banka hesabında 423 lira kaldığını söyleyerek parayı Özcan'ın hesabına yatırdıklarını belirtti. Böylelikle Özcan'ın güvenini sağlayan dolandırıcılar, bankada onaylı 80 bin tl kredisinin de olduğunu söyleyerek krediyi onaylaması için ikna etmeye çalıştı. Kredi istemediğini söylemesine rağmen ısrarcı olan kişi, telefonu başka bir kişiye aktardı. Bu kişiler, Özcan'ı 45 dakika telefonda oyalarken, kişisel bilgilerine ulaşarak, kendilerine 93 bin liralık kredi çekti. Bir süre sonra durumu fark eden Özcan, savcılığa giderek dolandırıldığı şikayetinde bulundu.

"KREDİ ÇEKİP KENDİ HESAPLARINA YOLLAMIŞLAR"


Cüneyt Özcan dolandırıcıların telefonda güven verdiğini ifade ederek, "Maaş için bir bankadan başka bir bankaya transfer olduk. 20 Ocak Pazartesi günü kendisini Kenan Yılmaz olarak tanıtan kişi transfer olduğumuz bankadan aradığını söyledi. 423 lira iade tutarının olduğunu söyledi. Bu iadeleri 'biz size göndereceğiz' dedi. Ben de 'gönderin' dedim. 423 lirayı benim hesabıma gönderdiler. Ondan sonra '80 bin lira onaylı krediniz var' dediler. Ben de istemediğimi söyledim. Ben istemiyorum diye ısrar ettikçe, onlar "bankamıza gelin, bir çay için, konuşuruz. ihtiyacınızı giderirsiniz, araç alırsınız" dedi. Ben istemiyorum dedikçe, beni bir alt birime bağlayacağını söyleyerek bir bayana aktardılar. Bayan da "kredinizi iptal etmek için bize ulaşmışsınız. Ben sizi yönlendireceğim. Mobilinize girin. Oradan ben size işlem yaptıracağım" dedi. Meğerse o sıra bana kredi çektirip kendi hesaplarına yollamışlar. Ben halen kredimi iptal ettim zannediyorum" dedi.

"BİZ BU DURUMA DÜŞTÜK, BAŞKALARI DÜŞMESİN"


Bir buçuk saat sonra durumun farkına vardığını söyleyen Özcan, "Bankaları aradım. Bankalar böyle bir işleminin olmadığını, dolandırıldığımı söylediler. Bankadan yapılan işlemlerin iptal edilmesini istedim. Ama o ara adamlar EFT yoluyla parayı çekmişler. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Her iki banka için de şikayetçi oldum. Biz bu duruma düştük. Başkaları da düşmesin." dedi.

Telefonda 45 dakika oyaladıkları kişiyi 93 bin lira kredi çekerek dolandırdılar

"EŞİMDEN DOSTUMDAN BORÇ İSTEDİM"


Kendisini arayan numaranın servis dışı olduğunu ifade eden Özcan, "Beni arayan numarayı arıyorum ama servis dışı. Arayan numara kurumsal bir numara değil. Ama arayan kişi kendini müşteri temsilcisi Kenan Yılmaz olarak tanıttı. Hatta sicil numarasını verdi. 423 lirayı de gönderince bir güven oldu. Kredi ile ilgili de devamlı 'bankaya gel, bankaya gel' deyince şüphelenmedim. Zaten o an yoğundum. Beni yoğun bir tempoda yakaladı. Bir an önce kapatayım da gitsin diye düşünüyordum ben. Ama sonradan fark ettik, geç oldu. Yaklaşık 45 dakika bir telefon görüşmesi oldu. Bana kredinin onaylanması gerektiğini söyledi sürekli. Meğerse o ara adamlar beni oyalayıp, EFT'ye düşürüp parayı çekme derdindeymiş. Bende o ara kredimi iptal onayını bekliyorum. 93 bin TL kredi çekmişler. Ben mecburen bu ödemeyi yapacağım. Eşimden, dostumdan borç istedim. Bir şekilde bunu kapatmak zorundayım. Çünkü çekilen kredi 60 ay vadeli çekilmiş. Ödemezsem 143 bin lira olacak. Bu yüzden sıkıntı çekiyoruz. Başkaları çekmesin" diye konuştu. (DHA)

Telefonda 45 dakika oyaladıkları kişiyi 93 bin lira kredi çekerek dolandırdılar ile ilgili etiketler Sultangazi telefon Dolandırıcı dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.