TELE1'de Türk SİHA'larını "oyuncak uçağa" benzettiler!

TELE1'in sahibi Merdan Yanardağ canlı yayında Türk SİHA'larını oyuncağa benzetti! Ukraynalıların savaşta Rusya'ya karşı başarıyla kullandığı ve hatta adını şarkı yazdığı SİHA'lara gerçeklikten kopuk bu eleştiriler tepki topladı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 8'İnci gününde çatışmalar devam ederen, Ukrayna'nın savunmada kullandığı Bayraktar TB-2 SİHA'ları önemli rol oynuyor.

SİHA'ların savunmadaki başarısı tüm dünyanın gündemindeyken, Ukrayna'da Bayraktar SİHA'larını öven bir şarkı bile yapıldı.

Ancak Türkiye muhalefeti Bayraktar SİHA'ların savaş stratejilerindeki başarısını görmezden gelmeye devam ediyor! Türk SİHA'larını karalama kampanyasına son olarak TELE1 televizyonu da dahil oldu.

Kanalın sahibi Merdan Yanardağ, Emre Kongar ile birlikte sunduğu programda SİHA'lar hakkında tepki toplayan ifadeler kullandı.

Merdan Yanardağ canlı yayında İHA ve SİHA'lara oyuncak uçak benzetmesi yaparak, “Selçuk Bayraktar, sayın AKP Genel Başkanının damadı. Onun Türkiye'deki SİHA ve İHA üreten bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70’i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor her neyse sonuçta bir sanayi evet. Ama öyle yerli ve milli filan değil, montaj sanayi. Neyse burada üretilen İHA'lar ve SİHA'lar Ukrayna’ya satılıyordu...” dedi.

TELE1'de Türk SİHA'larını "oyuncak uçağa" benzettiler! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna SİHA Bayraktar mardan yanardağ
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.