Tele1 ekranlarında skandal başörtü ve din eğitimi yorumu: Beyin kilitlenmesine yol açıyor!

CHP'nin başlattığı islam düşmanlığı skandal boyuta geldi. Canlı yayında Kur'an kursları ve başörtüsünü hedef alan Haldun Solmaztürk'ün "4-6 yaş grubuna kadar indi bu. Takke giydiriyorlar, cüppe giydiriyorlar, türban takıyorlar" sözünü destekleyen Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Beyin kilitlenmesine yol açabileceği belirtiliyor" açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarını hedef almış ve din eğitimine 'orta çağ zihniyeti' demişti. 

"TAKKE GİYDİRİYORLAR, TÜRBAN TAKIYORLAR"

Tepkilere neden olan bu sözlerin üstünden çok geçmeden, Tele1 kanalının yayınında Kur’an kursları ve başörtüsü hedef alındı. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sunduğu 5. Boyut programında konuşan emekli general Haldun Solmaztürk, şunları söyledi:

Bakın şimdi 4-6 yaş grubuna kadar indi bu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sorumluluğunda. Daha yeni yürümeyi öğrenmiş belki altında bezi olan çocuklara takke giydiriyorlar, cüppe giydiriyorlar bilmem işte türban takıyorlar.

 

"BEYİN KİLİTLENMESİNE YOL AÇABİLECEĞİ BELİRTİLİYOR"

Solmaztürk'ün bu açıklamalarını destekleyen Yanardağ ise bunların beyin kilitlenmesine yol açabileceğini savundu. Yanardağ, "Beyin kilitlenmesine yol açabileceğini belirtiyor pedagoglar. Hayal ve gerçek dünyayı birbirinden ayıramadıkları bir yaş grubu bu" ifadelerini kullandı.

 

Tele1 ekranlarında skandal başörtü ve din eğitimi yorumu: Beyin kilitlenmesine yol açıyor! ile ilgili etiketler CHP tele1 Merdan Yanardağ din eğitimi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.