TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret

İBB'nin reklamları ile ayakta duran Tele 1 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kadın hakları ile ilgili yaptığı yorum sırasında Abdülhamid Han'a çirkin ve skandal ifadelerle hakaret etti. "1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan" ifadeleri ile Abdülhamid Han'a hakaret eden Merdan Yanardağ'a sosyal medyada aralarında Cübbeli Ahmet, Dursun Ali Erzincanlı, İhsan Şenocak ve Ahmet Şimşirgil'in de olduğu binlerce kişi tepki yağdırdı.

İstanbul Büyükşehir'in verdiği reklam paraları ile beslediği TELE 1 TV'de bu akşam skandal sözler sarfedildi.

Skandal sözlerin sahibi TELE1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ.

'18 dakika' adlı programda kadın hakları ile ilgili yorum yapan Yanardağ, konuşması sırasında Osmanlı'nın 34. padişahı 2. Abdülhamid Han'a skandal ifadelerle hakaret etti.

Yanardağ program sırasında, "1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere..." sözleri ile Abdülhamid Han'ı hedef aldı. 

Merdan Yanardağ'ın Sultan Abdülhamid Han hakkındaki sözler nedeniyle vatandaşlardan büyük tepki gelirken, RTÜK de devreye girdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla TELE 1'deki bu programa ilişkin inceleme başlatıldığını söyledi.

Ebubekir Şahin tweetinde "TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. 

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret

Bu arada sözleri nedeniyle RTÜK'ün inceleme başlattığı Merdan Yanardağ'ın hakaretleri ve skandal ifadeleri sosyal medyada da büyük tepki gördü. 

#AbdulhamidAşağılıkDeğildir etiketi altında Yanardağ'a tepki gösterenler arasında Cübbeli Ahmet Hoca, Osmanlı tarihi uzmanı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, ilahiyatçı Dr. İhsan Şenocak ve şair Dursun Ali Erzincanlı'da vardı. 

Cübbeli Ahmet Hoca sosyal medya hesabından Yanardağ'a, "Merdan Yanardağ, Abdülhamîd Hân Hazretleri’ne “aşağılık” diyebilme gücünü nereden alıyor?! Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hâkânımıza yaptığı bu hakâretten dolayı kendisini Allâh’ın adâletine havâle ediyor ve hepinizden bu kınamaya destek bekliyoruz!" sözleri ile tepki gösterip herkesi kınamaya davet etti. 

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 2

Osmanlı tarihi uzmanı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise "Kör göremezse güneşin kabahati ne
Tarih fukarası zavallı! Bütün emperyalistler ona kızıl sultan diyordu.. Övdüklerin de onların borazancı-başısıydı!!!" sözleri ile tepki gösterdi.

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 3

Şair Dursun Ali Erzincanlı ise Yanardağ'a Abdülhamit'in muhaliflerinden Rıza Tevfik'in sözleri ile tepki gösterdi:

"II. Abdülhamit Hân’a en şiddetli eleştirileri getiren İttihatçılardan biri olan Rıza Tevfik’in pişmanlığı:
“Nerdesin şevketlim, Sultan Hamid Han?
Feryâdım varır mı bârigâhına?
Ölüm uykusundan bir lâhza uyan,
Şu nankör milletin bak günahına.
Allah Teâlâ’nın aşağılık kıldığı Şeytan ve âvânesi, Müminlerden nefret etmek zorundadır!
Çünkü mayalarında var bu davranış."

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 4

İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak ise Necip Fazıl'ın sözünü de hatırlatarak Yanardağ'ın skandal ifadelerine karşılık şunları söyledi:
"Üstad Necip Fazıl "Ulu Hakan" kitabını,"Abdulhamid'i anlamak her şeyi anlamak olacaktır." cümlesiyle bitirir.Tahttan indirilmesinden on yıl sonra Osmanlı Cihan Devletinin parçalanması göstermiştir ki, Abdulhamidin düşmanları İNGİLİZ uşaklarıdır.Elbette

Kendisine suikast planlayan Jorris'i yakaladıktan sonra Avrupada Osmanlı adına ajan olarak kullanan bir ferasetin,Yıldız Camii çıkışı bomba patladığında dimdik ayakta durup milletini "Korkmayın" diye teskin eden cesaretin sahibi #UluHakanAbdulhamidHan ı kubur fareleri anlayamaz."

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 5

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 6

İşte sosyal medyada Merdan Yanardağ'ın TELE 1 ekranında Abdülhamid Han için kullandığı skandal sözlerin ardından gösterilen tepkilerden bazıları... 

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 7

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 8

TELE 1'de Abdülhamid Han'a hakaret - Resim : 9

 

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.