Telafide bende varım ücretli öğretmen başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman, hangi gün başlıyor?

MEB telafide bende varım ücretli öğretmen başvurusu için gerekli açıklamalar yapıldı. Gönüllülük esası baz alınarak öğrenciler ve öğretmenler internet üzerinden başvurularını yapabilmekte. Peki, telafide bende varım ne zaman, hangi gün başlıyor?

Koronavirüs salgınında eğitim ve öğretimin etkilenmemesi adına MEB tarafından telafide bende varım uygulaması start alıyor. Fiziksel, sosyal, duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere farklı alanlarda uygulanacak olan telafide bende varım uygulaması sayesinde öğrencilerin yeni dönem öncesinde yüz yüze eğitime adapte olması amaçlanıyor.

TELAFİDE BENDE VARIM NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 5 Temmuz ila 31 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak olan "Telafide Ben de Varım" yaz programının esasları kamuoyu ile paylaşıldı.

Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler için 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek program kapsamındaki bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin planlanarak https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yer aldığı belirtildi.

Telafide bende varım ücretli öğretmen başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman, hangi gün başlıyor?

"Telafide Ben de Varım" programı yaz uygulaması kapsamında 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il millî eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

"Telafide Ben de Varım" Programı il koordinasyon kurulu; il millî eğitim müdürü başkanlığında, il program koordinatörü olan il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü, il veri girişi modül koordinatörü, ilçe millî eğitim müdürleri, ilçe millî eğitim müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek ilçe veri girişi modül koordinatörleri, okul müdürleri, öğretmenler ve personelden, il millî eğitim müdürü tarafından görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kişiden oluşacak.

TELAFİDE BENDE VARIM BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrencilerin velileri, izin belgeleri ile eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak.

Telafide bende varım ücretli öğretmen başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman, hangi gün başlıyor? - Resim : 2

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

"Telafide Ben de Varım" programı kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen COVID-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek. Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gereken önlemler alınacak.

Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

TELAFİDE BEN DE VARIM BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Telafide bende varım ücretli öğretmen başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman, hangi gün başlıyor? ile ilgili etiketler MEB başvuru Telafide bende varım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.