Medya Derneği'nden Cumhuriyet'in tekzipli haberlerine kınama

Yalan haberler yaptığı mahkeme kararıyla tescillenen Cumhuriyet Gazetesi'ne Medya Derneği'nden tepki geldi. Medya Derneği, son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi gibi çıkmasının kaygı verici olduğunu açıkladı.

Medya Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 


"Son günlerde bazı gazetelerin adeta birer tekzip gazetesi olarak çıktığını üzülerek görüyoruz. Bu durum Medya Derneği olarak bizi kaygılandırıyor.

Yalan haberler medyaya duyulan güveni derinden sarsmaktadır. Kişilerin ve kurumların itibarına suikast düzenlemek maksadıyla yapılan manipülatif haberler medyanın zaten darbe almış itibarına daha çok zarar vermektedir.

Yalan ve yanlış haberlerin ısrarla sürdürülmesinin, toplumun doğru habere ulaşmasını ve medyanın demokratik işlevini yerine getirmesini imkansız kılması da, konunun dikkat çeken yönlerindendir.

Tekzip anayasal bir haktır. Kişilik hakları ihlal edilen birey ve kurumların bu haklarını kullanması bir sorumluluk, hatta zorunluluktur. Bazı gazetelerin son günlerde adeta tekzip bülteni gibi çıkmaya başlaması mesleğimiz açısından utanç verici bir durumdur. Yalan haberleriyle övünen ve bu haberler dolayısıyla yayımlamak zorunda kaldıkları tekzip ve düzeltme metinlerini basın özgürlüğüne saldırı olarak yaftalayarak demokrasi ve özgürlük tartışmalarının doğru bir temelde yürütülmesini engelleyen bu gazete ve gazeteciler mesleğimizin yüz karasıdır. Medya Derneği olarak kendilerini kınıyoruz.

Söz konusu yalan ve yanlış haberleri sorumsuzca yayımlamamakta bir beis görmeyen medya kuruluşları toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkını önemsemiyor olabilir. Fakat Medya Derneği olarak bizler temiz medya, temiz bilgi, temiz haber anlayışının takipçisi olmaya devam edeceğiz."

BUGÜN BİR TEKZİP DAHA YAYINLADI 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kişilik haklarına saldıran ve yalan haber yaptığı mahkeme kararıyla tescillenen Cumhuriyet gazetesi, bugün bir tekzip metni daha yayınlamak zorunda kaldı. Gazete, geçtiğimiz gün de manşetinden üç tekzip metni birden yayınlamıştı.

Medya Derneği'nden Cumhuriyet'in tekzipli haberlerine kınama ile ilgili etiketler Cumhuriyet Gazetesi medya tekzip Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.