Teksas polisi, kölelik dönemini hatırlatan gözaltı uygulaması için özür diledi!

ABD'nin Teksas eyaletinde geçen yıl atlı iki polis tarafından elleri kelepçeli at arkasında yürütülen siyahi vatandaş, eyalet yönetimine ve emniyet müdürlüğüne 1 milyon dolarlık dava açtı. Öte yandan görüntülerin sosyal medyada infial yaratması üzerine yetkililer özür diledi.

Ülke medyasına yansıyan ve mahkeme tutanaklarına dayandırılan haberlere göre, 44 yaşındaki siyahi Donald Neely, atlı iki polisin elindeki kelepçeye bağladıkları halatı tutarak kendisini yürütmesi nedeniyle küçük düşürüldüğü ve gözaltı sırasında korktuğu gerekçesiyle Teksas yönetimini ve Teksas Emniyet Müdürlüğünü geçen hafta mahkemeye verdi.

Galveston Bölge Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Neely, polislerin aşırı ve ölçüsüz davranışları nedeniyle yaralandığını ve psikolojik sıkıntıya girdiğini belirtti.

Dava dilekçesinde, Teksas yönetimi ve Teksas Emniyet Müdürlüğünden 1 milyon dolar (yaklaşık 7 milyon 900 bin lira) talep edildiği kaydedildi.

Kent yönetimi ve emniyet müdürlüğünün ihmalkarlıkla suçlandığı dava dilekçesinde, polislerin Neely'nin iple bağlanarak "bir köle gibi" yürütülmesini incitici sayacağını bilmesi gerektiği belirtildi.

Dilekçede, "Neely, eskiden kölelere yapıldığı gibi, sergilendiğini hissetti." ifadesi kullanıldı.

"KÖLELİK DÖNEMİNDEN KALMA GÖRÜNTÜLER İÇİN ÖZÜR DİLERİM"

Galveston kentinde yaşanan ve sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘kölelik döneminden kalma’ görüntülere benzetilen kare için özür dileyen Polis Şefi Vernon Hale, “Bu gereksiz utanç nedeniyle Donald Neely'den (gözaltına alınan adam) özür dilerim” dedi. Hale, durumu 'kabul edilemez' diye niteledi.

Teksas polisi, kölelik dönemini hatırlatan gözaltı uygulaması için özür diledi!

Galveston polisi de bu tür bir uygulamanın olumsuz algılar yarattığını kabul etti.

YÖNTEMLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Vernon Hale, söz konusu karedeki 44 yaşındaki Donald Neely’nin özel mülkiyetin ihlali suçundan gözaltına alındığını belirtildi. Yetkililer, Neely'nin ellerinin iple bağlanmadığını, ipin eline bağlanan kelepçeye takıldığını söyledi.

Hale, bu tekniğin bazı durumlarda en iyi çözüm olduğunu fakat polislerin bu olayda yanlış karar verdiğini söyledi. Hale, "Polisler uygun bir araç gelene kadar bekleyebilirdi” dedi.

Polis şefi ayrıca atlı polislerin kullandığı tüm yöntemlerin ve gözaltı politikalarının da gözden geçirileceğini duyurdu.

Tepki çeken karedeki uygulamaya, kitle kontrolü gerektiren istikrarsız diye tabir edilen durumlarda başvuruluyor.

'BEYAZ BİR ADAM OLSA BU YAŞANMAZDI'

Galveston Adalet Koalisyonu adlı sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Leon Philips ise, adları P. Brosch ve A. Smith olarak açıklanan iki polis memuruna disiplin cezası verilmesi gerektiğini savundu.

Philips, "Eğer beyaz bir adam olsaydı, garanti ederim ki böyle bir olay yaşanmazdı” ifadelerini kullandı.

Teksas polisi, kölelik dönemini hatırlatan gözaltı uygulaması için özür diledi! ile ilgili etiketler Siyahi ABD Teksas

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.