Teknoloji şirketlerinden kötü haberler peş peşe geliyor: Meta işten çıkarmaya gidiyor

Sosyal medya platformlarından çoğunu bünyesinde bulunduran Meta şirketi, büyük çaplı işten çıkarmalara gitmeyi planlıyor. Büyük çaplı işten çıkarma birçok kişinin hayatını etkilerken teknoloji şirketlerinden kötü haberler peş peşe geliyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi teknoloji şirketi Meta, çalışanlarının büyük bir kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

The Wall Street Journal'ın konuyla ilgili isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Meta'nın bu hafta çalışanlarını büyük ölçekli işten çıkarmalar hakkında bilgilendirmeye hazırlandığı bildirildi.

Haberde, sosyal medya şirketinin planlı işten çıkarmalarının binlerce çalışanı etkilemesinin beklendiği aktarıldı.

Bu durumun şirketin 18 yıllık tarihinde gerçekleşen ilk geniş çaplı işten çıkarmalar olacağı belirtilirken çarşamba günü konuya ilişkin bir duyuru yapılmasının da planlandığı aktarıldı.

Teknoloji şirketlerinden kötü haberler peş peşe geliyor: Meta işten çıkarmaya gidiyor

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDEN İŞTEN ÇIKARMA YA DA İŞE ALIMI DURDURMA HABERLERİ PEŞ PEŞE GELİYOR

Son dönemde ABD’li birçok teknoloji şirketinden işten çıkarmaya gidildiği veya işe alımlara ara verildiği haberlerinin geldiği dönemde bir haber de Meta’dan geldi.

ABD'li e-ticaret devi Amazon, geçen hafta, ekonomik görünüm nedeniyle kurumsal iş gücündeki pozisyonlar için işe alımlara ara verme kararı almıştı.

Apple'ın da harcamaları yavaşlatarak işe alımların çoğuna ara verdiği bildirilmişti.

Mobil araç çağırma uygulaması Lyft ise çalışanlarının yüzde 13'ünü işten çıkaracağını açıklamıştı.

Twitter da şirketin Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından işten çıkarmalara başlamıştı.

 

Teknoloji şirketlerinden kötü haberler peş peşe geliyor: Meta işten çıkarmaya gidiyor ile ilgili etiketler Meta Facebook WhatsApp
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.