TEKNOFEST'i eleştiren HDP'li Paylan'a Varank'tan yanıt: Kalaşnikof değil teleskop...

TEKNOFEST'e eleştirilerde bulunan HDP'li Garo Paylan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a "Yaptığınız tek şey savaş teknolojisi" dedi. Bu açıklamaya sert tepki gösteren Bakan Varank, "Keşke 15 dakikasını ayırıp da festivale katılsaydı. Oradaki gençlerin projelerine, orada yapılan işlere şahitlik etseydi. Biz gençlerin eline kalaşnikof verilmesin, teleskop verilsin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda süren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sunum yaptı.

"TEKNOFEST BİR SAVAŞ FESTİVALİYDİ, TEKNOLOJİ YOK"

Sunumun ardından konuşan HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan, Bakan Varank'a "Ben Yeşilköy'de oturuyorum. Yeşilköy'de TEKNOFEST'i yaptınız, vallahi çocuklar canından bezdi, yaşlılar uyuyamadı, sürekli savaş uçakları uçtu. Yaptığınız tek şey savaş teknolojisi. Drone'lar yaptık, savaş uçağı yaptık,tank yaptık, top yaptık. TEKNOFEST bir savaş festivaliydi, teknoloji yok." dedi.

"15 DAKİKASINI AYIRIP DA FESTİVALE KATILSAYDI"

Paylan'ın sözlerine yanıt veren Varank, muhalefetin tüm yalanlarına şöyle yanıt verdi: "TEKNOFEST'e savaş festivali dedi, Yeşilköy'de oturduğunu söyledi. Keşke 15 dakikasını ayırıp da festivale katılsaydı. Oradaki gençlerin projelerine, orada yapılan işlere şahitlik etseydiniz. Siz festivalin son 4 gününde yapılan uçak gösterilerinden dolayı, savaş festivali diyorsunuz. Bu gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

Sadece bir hikaye anlatmak istiyorum. TEKNOFEST'te Kütahya'dan Enes isminde bir genç, benim elimi tuttu ve dedi ki 'Sayın Bakanım gelin lütfen benim standımı ziyaret edin'. Gittim ve bana dedi ki o gencimiz, 'Sayın Bakanım Türkiye'nin 15 sene sonra uzay istasyonunda kullanacağı oksijen üreten biyoteknolojik temelli sistemin prototipine bakıyorsunuz. Benim adımı unutmayın, 15 sene sonra bunu başardığımda beni tebrik edeceksiniz' dedi. İşte biz aslında gençlerin içerisindeki o ateşi yakmaya çalışıyoruz.

"GERÇEKTEN BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTIĞIMIZA İNANIYORUZ"

Gençleri geleceğin teknolojilerine hazırlamaya çalışıyoruz. Ve bu açıdan da gerçekten başarılı işlere imza attığımıza inanıyoruz. Tıpkı Zerzevan Kalesi'nde Diyarbakırlı gençlerle beraber gökyüzüne baktığımız gibi. Biz o gençlerin eline kalaşnikoflar verilmesin, teleskoplar verilsin bilim yapalım istiyoruz.

Sayın Paylan, Boğaziçi Üniversitesi'nin fotoğrafını gösteriyor. Ben çok açık konuşacağım, ben ODTÜ mezunuyum. Yurt dışında üniversitelerde eğitim gördüm, yurt dışında çalıştım ve şunu söyleyebilirim. Dünyanın hiç bir yerinde kamu üniversitelerinde, getireceksiniz ortaya bir tane kutu koyacaksınız, hocalar oy kullanacak, sonra da rektör seçilecek. Böyle bir sistemin olduğu bana bir tane üniversite örneği verin, ben sizden özür dileyeceğim. Dünyada böyle bir şey yok." dedi.

TEKNOFEST'i eleştiren HDP'li Paylan'a Varank'tan yanıt: Kalaşnikof değil teleskop... ile ilgili etiketler Mustafa Varank HDP TEKNOFEST garo paylan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.