Teknofest Çip Tasarım Yarışması başvuruları devam ediyor! Son tarih 20 Kasım

Teknofest 2023 Çip Tasarım Yarışması'nın ikincisi için başvurular alınmaya başladı. Çip krizine yerli çözümler arandığı yarışmada başvurular 20 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek.

Teknofest 2023 yılı kapsamında düzenlediği Çip Tasarım Yarışması başvuruları alınmaya başlandı. Son başvuruların 20 Kasım'da alınacağı yarışmada kazanan isimlere oldukça yüksek miktarda para ödülü veriliyor. 

Dünya genelinde ham madde eksikliğinden dolayı meydana gelen çip krizi nedeniyle teknolojik ürünlerinde fiyat artışı oldu. Hepimizin şahit olduğu bu durumda Türkiye'nin etkilenmemesi adına Teknofest, yerli çip çalışmalarına katkı sağlanması için bir yarışma düzenleniyor.

Teknofest Çip Tasarım Yarışması başvuruları devam ediyor! Son tarih 20 Kasım

Teknofest geçtiğimiz sene başlattığı Çip Tasarım yarışmasına bu yılda devam ettiriyor. İkincisini düzenleyeceği Çip Tasarım Yarışmasında başvurular 20 Kasım 2022 tarihinde sona erecek.

Çip Tasarım Yarışması, "Sayısal İşlemci Tasarım", "Analog Tasarım" ve "Sayısal Görüntü İşleme Tasarım" olmak üzere 3 ayrı kategori düzenleniyor. TÜBİTAK BİLGEM ve YONGATEK yürütücülüğünde düzenlenen yarışmaya ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri bireysel veya en fazla 5 kişilik takımlar halinde katılabiliyor.

Üç farklı katagoride düzenlenen Çip Tasarım Yarışmasının amacı, öğrencilerin mikro elektronik teknolojilere olan ilgilerini artırmak ve bu alandaki potansiyellerini geliştirmek olarak açıklandı.

Yarışmacılardan öncelikle ön tasarım ve detay tasarım olmak üzere iki ayrı rapor isteniyor. Raporların değerlendirilmesinin ardından proje demosu ve final sunumunun hazırlanması istenecek.

Yarışmada her katagorideki birincilerin 100 bin Tl, ikincilerine 80 bin TL, üçüncülerine ise 60 bin TL ödül verilecek.

Teknofest Çip Tasarım Yarışması başvuruları devam ediyor! Son tarih 20 Kasım ile ilgili etiketler Çip Tasarım Yarışması TEKNOFEST
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.