Tekne faciasından mucize kurtuluş

İstanbul Samatya Sahili açıklarında içinde 13 kişinin olduğu balıkçı teknesi alabora oldu. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 11 balıkçı kurtarıldı. Teknenin sahilden yaklaşık 1 mil açıkta alabora olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Samatya Sahili açıklarında balıkçı teknesi battı. 2 kişi hayatını kaybederken, 11 balıkçı kurtarıldı. İçinde 13 kişinin olduğu teknenin kaptanı Ufuk Yar o anları anlattı.

Tekne faciasından mucize kurtuluş

TEKNE BİR ANDA YAN YATTI

45 yaşındaki tekne kaptanı Ufuk Yar, "Hiç anlamadığımız bir olay. Sürekli yaptığımız bir şeydi ama hiçbirimiz anlayamadık. Yani o kıtal dediğimiz olay içeriye alırken zaten bu iş başımıza geldi. Hepimiz aynı yerdeydik. Hepimiz teknenin altında kaldık. Biz kurtulabildik, 2 arkadaşımızı kurtaramadık. Kıtalı basarken teknemiz bir anda alabora oldu. Alabora olunca da hepimiz tekneyle birlikte alabora olduk." dedi.

Tekne faciasından mucize kurtuluş - Resim : 2

"BALIKLARIN FAZLA GELMESİ OLAYI DOĞRU DİYEBİLİRİM"

Katan Yar, "Balıkların fazla gelmesi olayı doğru diyebilirim. Aslında fazlasından da değil, dengesiz olmasından dolayı. Hiçbir şey yoktu diyorum ya biz anlamadık bile. Kim ister ki 2 insanın canına kıymak, malını parçalamak. Sayı olarak normaldik. Teknenin alacağı kadar işte. Hepimiz teknenin altında kaldık. Allah bir güç verdi biz kendimizi kurtardık. Yardımcı botumuz vardı ona çıktık. Yarım saat yardım bekledik" şeklinde konuştu.

Tekne faciasından mucize kurtuluş - Resim : 3

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Bugün saat 04.30 sıralarında Kumkapı Balıkçı Barınağı önlerinde Kumsal-55 isimli Balıkçı Teknesi alabora olarak batmıştır.

Olay yerine sevk edilen Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerince arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır.

Batan teknede bulunan 13 personelden (11)’i kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmiş, (2) personel ise hayatını kaybetmiştir.

Konuya ilişkin adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Hayatını kaybeden balıkçılarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı, kazazedelerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Tekne faciasından mucize kurtuluş ile ilgili etiketler Fatih semti tekne samatya sahili
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.