Tek tip şarj özelliği geliyor! Bu sayede tüm akıllı cihazlar aynı şarj özelliğine sahip olacak

Avrupa Birliği (AB) 2024 sonunda tüm akıllı cihazlarda aynı tip şarj USB-C girişi yer alacak.

Avrupa Birliği (AB) akıllı cihazlarda (Tablet, cep telefonu vb. elektronik cihazlar) 2024 bitimine kadar elektronik cihazlarda standart şarj girişi olmasını öngören tasarıyı onayladı.

Bu onaylanan Tek tip şarj özelliği sadece üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlara getirilecek. Burada ki amaç hem kolaylık sağlanması hem de elektronik atıkları azaltmak. 

Tek tip şarj özelliği geliyor! Bu sayede tüm akıllı cihazlar aynı şarj özelliğine sahip olacak

TASARI 602 OYLA KABUL EDİLDİ

AP milletvekilleri, akıllı telefonlara tek tip şarj getirecek tasarıyı 602 "evet”, 13 "hayır" oyla kabul etti.

Yasaya göre, USB-C taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi olacak. Bu sayede farklı elektronik cihazlarda tek bir şarj cihazını kullanabilecek. Yani artık her aldığınız cihaz için tekrar şarj almak zorunda olmayacaksınız. Birden fazla farklı cihaza aynı şarjı kullanacaksınız. 

Düzenleme 2026 yılı ilkbaharında dizüstü bilgisayarları da kapsayacak biçimde genişleyecek.

Bu alınan karar,  AB Konseyi tarafından resmen onaylandıktan sonra AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

 

Tek tip şarj özelliği geliyor! Bu sayede tüm akıllı cihazlar aynı şarj özelliğine sahip olacak ile ilgili etiketler Avrupa Birliği şarj
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.